Ο Κουίνσι Ολιβάρι δεν είναι απλώς ο τύπος που έβγαλε μια selfie με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς...

Ο Κουίνσι Ολιβάρι δεν είναι απλώς ο τύπος που έβγαλε μια selfie με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς...

Χρήστος Τσάλτας 10:19 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 12.10.2024

Ήρθε από το πουθενά και κατάφερε να κάνει μια ολόκληρη χώρα να μιλάει γι' αυτόν, χάρη στα πεπραγμένα του σε αγώνα της pre-season. Ο Κουίνσι Ολιβάρι ήρθε, έχοντας την... ευλογία του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο για τους Λος Άντζελες Λέικερς. Η αδυναμία τους να προσελκύσουν σταρ πρώτης γραμμής, για να ενισχύσουν το ρόστερ τους, ανάγκασε τον Ρομπ Πελίνκα και τον Τζέι Τζέι Ρέντικ να στραφούν σε λύσεις από το βαθύ σκάουτινγκ, προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ.

Η αγορά των undrafted και των free agents παικτών αποτελούσε μια από τις οδούς που είχαν αποφασίσει να διαβούν οι Λέικερς, προκειμένου να «τεστάρουν» τη δυναμική τους εκεί. Στην πορεία προέκυψε μια περίπτωση παίκτη ου δεν έγινε draft στη φετινή διαδικασία και περίμενε την ευκαιρία του.

Ο Κουίνσι Ολιβάρι είναι απόφοιτος του Xavier και αγωνίζεται στη θέση του πόιντ γκαρντ, μια θέση στην οποία οι «λιμνάνθρωποι» πονάνε, δεδομένου ότι μετά τον Ντ'Άντζελο Ράσελ δεν υπάρχει λύση πρώτης γραμμής ως back up.

Για το λόγο αυτό στην τρέχουσα pre-season ο Ολιβάρι περνάει από δοκιμαστικό, έχοντας υπογράψει Exhibit-10 συμβόλαιο. Για τον ίδιο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα. Αυτό γιατί βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιστορικά franchises του ΝΒΑ, αλλά το πιο σημαντικό, έχει συμπαίκτη τον αγαπημένο του παίκτη, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο θαυμασμός για τον βασιλιά αποτυπώνεται και στα social media του 23χρονου άσου, κάτι που βγάζει χωρίς να διστάσει. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Media Day των Λέικερς ζήτησε μια φωτογραφία από τον Τζέιμς, δείχνοντας πόσο τον εκτιμάει.

Το γεγονός πως είναι ατρόμητος βγαίνει και στο παρκέ. Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ του έδωσε χρόνο στην αναμέτρηση με τους Μιλγουόκι Μπακς, στο Ουισκόνσιν και εκείνος όχι απλώς άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά με μια εξαιρετική τέταρτη περίοδο.

Στα 9 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4/6 σουτ και ενέργεια στην άμυνα. Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Ρέντικ. «Ο Κουίνσι άλλαξε όλο το παιχνίδι για εμάς στην τέταρτη περίοδο. Αυτό που έκανε είναι το παράδειγμα που ζητάμε από κάποιους παίκτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά με τα λόγια του να αποτελούν το πιο μεγάλο παράσημο στη σύντομη καριέρα του Αμερικανού.

Η εμφάνιση αυτή μάλιστα άλλαξε πλήρως τα δεδομένα. Διότι από τα... αζήτητα, ο Ολιβάρι έγινε talk of the town στις ΗΠΑ, με την χάρη του να φτάνει ακόμα και στο NBA Today, με τους Αμερικανούς να λένε -με τον τρόπο τους- στον 23χρονο άσο «You have my attention, now».

Οι τελευταίες μέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σουρεάλ για τον Κουίνσι Ολιβάρι. Από τα αζήτητα και ως τελευταίος τροχός της αμάξης στην προετοιμασία των Λέικερς, με την δουλειά και την αφοσίωσή του στο παιχνίδι κατάφερε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα στους παίκτες του ροτέισιον. Και να μην μείνει απλώς ως ο τύπος που έβγαλε μια σέλφι με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.