Κοζέρ για την θητεία του στην Ρεάλ: «Το να νικάς είναι εθιστικό»

Φωτ. IMAGO

Κοζέρ για την θητεία του στην Ρεάλ: «Το να νικάς είναι εθιστικό»

Απόστολος Μαυράκης 08:24 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 13.09.2024

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των μεταγραφών της Ολίμπια Μιλάνο, ο Φαμπιέν Κοζέρ τοποθετήθηκε τόσο για το παρελθόν του στην Ρεάλ, όσο και για το μέλλον του στην ιταλική ομάδα.

Έπειτα από 7 χρόνια με απανωτές επιτυχίες και κούπες, ο 37χρονος γκάρντ Φαμπιέν Κοζέρ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης και να βρει τη νέα του μπασκετική στέγη στο Μιλάνο και την Ολίμπια. Ο Γάλλος σουτέρ, παρουσιάστηκε χθες από την ιταλική ομάδα μαζί με τα άλλα 7 μεταγραφικά αποκτήματά της και προέβη σε δηλώσεις που αφορούν τόσο το παρελθόν του στην Ισπανία, όσο και για το μέλλον του στην Ιταλία.

«Το γεγονός ότι κέρδισα 14 τίτλους με την Ρεάλ ήταν πραγματικά ξεχωριστό, κερδίζοντας μάλιστα 2 φορές την Euroleague. Έμαθα πως να κερδίζω στην Μαδρίτη. Έφτασα εκεί χωρίς να έχω κερδίσει κάτι το ιδιαίτερο. Το να είμαι εκεί με ένα σύνολο το οποίο ήδη είχε επιτυχίες, με έκανε να θέλω να γίνω κι εγώ μέρος του»

Στην συνέχεια, ο Κοζέρ μίλησε και για τις επιδιώξεις εκείνου και της Ολίμπια Μιλάνο για την φετινή σεζόν. Ερχόμενος από μια ομάδα στην οποία είχε «καλομάθει» τόσα χρόνια να σηκώνει κούπες και να σημειώνει διακρίσεις, ο Γάλλος ήταν σχετικά φιλόδοξος για τη νέα χρονιά λέγοντας τα εξής:

«Είχα αρκετές επιτυχίες στην Μαδρίτη και ελπίζω να έχω αντίστοιχες και εδώ. Το να νικάς είναι εθιστικό. Θα προσπαθήσω να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου και στους νέους μου συμπαίκτες και ευελπιστώ κάπως έτσι να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια»

Ο πολύπειρος Γάλλος κατέκτησε με την Ρεάλ 6 σούπερ-καπ Ισπανίας, 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και φυσικά 2 Ευρωλίγκες, ωστόσο είχε κάποιες διακρίσεις και πριν «πατήσει» Μαδρίτη. Το 2010 κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Σολέ και 2 χρόνια αργότερα αναδείχθηκε MVP στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Το 2017 ήταν μια μαγική χρονιά για τον ίδιο, καθώς πριν από την μεταγραφή του στην Ρεαλ, ο Κοζέρ σήκωσε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γερμανίας με την Μπάμπεργκ και μάλιστα αναδείχθηκε MVP των τελικών του πρωταθλήματος. Σημαντικότερη ατομική του διάκριση ήταν όταν αναδείχθηκε καλύτερος Γάλλος μπασκετμπολίστας το 2018, μολονότι με το εθνόσημο έχει αγωνιστεί μόνο στο Παγκόσμιο του 2010 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.