Ο Κοζέρ... τρελαίνεται για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ (vid)

Φωτ. IMAGO

Ο Κοζέρ... τρελαίνεται για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ (vid)

Απόστολος Μαυράκης 21:40 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:52 - 26.09.2024

Ο Φαμπιέν Κοζέρ ανέδειξε το ΟΑΚΑ ως καλύτερη έδρα της Euroleague, ενώ «ψηλά» στις προτιμήσεις του βρέθηκε και το ΣΕΦ.

Στα πλαίσια του κλασικού παιχνιδιού της Euroleague, το οποίο βάζει τους παίκτες στην διαδικασία να επιλέξουν ποιες... «ευρωλιγκάτες» ατμόσφαιρες γηπέδου προτιμούν μεταξύ τυχαίων συνδυασμών, το νέο απόκτημα της Ολίμπια Μιλάνο, Φαμπιέν Κοζέρ, φάνηκε να έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση της ελληνικές έδρες.

Το συγκεκριμένο «φίλτρο» έβαλε από την αρχή δύσκολα στον Κοζέρ, κάνοντάς τον να επιλέξει ανάμεσα σε Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος γκαρντ επέλεξε τελικά τον Παναθηναϊκό, ενώ μετά έπρεπε να απαντήσει σε άλλο ένα «ζόρικο» δίλλημα, μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε. Η επιλογή για τον Κοζέρ ήταν ξανά ελληνική, αφού προτίμησε την ατμόσφαιρα του ερυθρόλευκου ΣΕΦ.

Εν συνεχεία, ο ίδιος είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ζευγάρι που είδαμε πριν λίγες μέρες να αγωνίζεται στο 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», δηλαδή στο Παναθηναϊκός-Παρτιζάν. Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και αναφωνώντας πως «είναι δύσκολη απόφαση», ο Κοζέρ επέλεξε ξανά τον Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας πως απαντά βάσει της προσωπικής του εμπειρίας.

Προχωρώντας, φαίνεται να επέλεξε καταλάθος τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος είχε «προκριθεί» στα ημιτελικά του draft του Κοζέρ με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος βέβαια, μάλλον δεν το συνειδητοποίησε και το τελικό ζευγάρι ήταν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Κοζέρ επέλεξε και εκεί τον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι, αναδείχθηκε μέσω του παιχνιδιού αυτού η καλύτερη έδρα βάσει του Γάλλου.

Ο Γάλλος σούτινγκ γκαρντ, μπαίνει πλέον στην 14η του σεζόν στην Euroleague, φορώντας για πρώτη φορά τα χρώματα της ομάδας του Μιλάνου. Τις προηγούμενες 7 σεζόν αγωνιζόταν με την Ρεάλ, σηκώνοντας μάλιστα το βαρύτιμο τρόπαιο 2 φορές (2018 και 2023). Σε 355 παιχνίδι καριέρας στην Euroleague, ο Κοζέρ μετρά 7,2 πόντους, 1,9 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 0,6 κλεψίματα ανά παιχνίδι.