Κρίσταπς Πορζίνγκις: «Ήταν δύσκολη απόφαση. Δεν θα μπορέσω να βοηθήσω τη χώρα μου»

Κρίσταπς Πορζίνγκις

i

© photo by Dustin Satloff / Getty Images / Ideal Images

Κρίσταπς Πορζίνγκις: «Ήταν δύσκολη απόφαση. Δεν θα μπορέσω να βοηθήσω τη χώρα μου»

Γιώργος Γαβριλάκης 22:46 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 14.08.2024

Η Λετονία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τις υπηρεσίες του ηγέτης της, Κρίσταπς Πορζίνγκις. Αφού πρώτα ήρθαν οι πληροφορίες, ο 28χρονος σταρ των Μπόστον Σέλτικς με ανάρτησή του επιβεβαίωσε τα αρνητικά νέα και εξήγησε πως «δυστυχώς δεν θα παίξω στο τουρνουά».

Έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αποθεραπευτεί και συνέχισε την προσπάθειά του ακόμα κι όταν φάνηκε πως δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να τα καταφέρει. Τελικά, δεν τα κατάφερε κι αφού όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Λετονία ήρθαν οι δικές του δηλώσεις για να επιβεβαιώσουν την... απουσία του. 

«Είναι δύσκολο! Nιώθω πολύ υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό μου και στους φίλους της εθνικής Λετονίας, αλλά έχει ληφθεί η απόφαση ότι δεν θα παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ενημέρωσε με σχετική του ανάρτηση ο σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς

«Μετά από αρκετές εβδομάδες αποθεραπείας και επαναλαμβανόμενης μαγνητικής τομογραφίας, ο τραυματισμός μου εξακολουθεί να με εμποδίζει να είμαι στο γήπεδο σε πλήρη ετοιμότητα», είπε και κατάληξε πως «αυτή η κοινή απόφαση έχει ληφθεί τόσο από το ιατρικό επιτελείο και το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, όσο και τους Σέλτικς. Δεν ήταν εύκολο να παρθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά υπόσχομαι ότι θα είμαι εκεί και θα στηρίξω την ομάδα όσο μπορώ». 

Οι τελευταίες παραστάσεις του Μπατούμ - Θα παίξει άλλη μία σεζόν στο ΝΒΑ, μετά στους Ολυμπιακους Αγώνες και... τέλος!
FIBA WORLD CUP

17:02 - 15.08.2023

Οι τελευταίες παραστάσεις του Μπατούμ - Θα παίξει άλλη μία σεζόν στο ΝΒΑ, μετά στους Ολυμπιακους Αγώνες και... τέλος!

Η σύζυγος του Νικολά Μπατούμ των Κλίπερς, Λίλι, αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα του Γάλλου φόργουορντ. Είναι 34 ετών «θα παίξει άλλη μία χρονιά στο ΝΒΑ, μετά θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Παρισιού», το καλοκαίρι του 2024 και ακολούθως «θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση».

H Λετονία συμμετέχει στο Group H που διεξάγεται στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και στον οποίο συμμετέχουν η Γαλλία, ο Καναδάς και ο Λίβανος. Σε έναν όμιλο δηλαδή, που οι «τρικολόρ» και οι βορειοαμερικάνοι αναμένεται να κοντραριστούν για τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση, αλλά έχοντας στο μυαλό τους να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο τουρνουά.