Η ανακοίνωση της Κροατίας για τον ξυλοδαρμό των Ζούμπατς και Σάριτς σε νυχτερινό κλαμπ της Αθήνας

Η ανακοίνωση της Κροατίας για τον ξυλοδαρμό των Ζούμπατς και Σάριτς σε νυχτερινό κλαμπ της Αθήνας

Νίκος Καλαμπάκας 08:56 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 09.07.2024

Η Ομοσπονδία της Κροατίας πήρε θέση για το περιστατικό όπου οι Ζούμπατς και Σάριτς δέχθηκαν επίθεση σε μαγαζί της παραλιακής.

Θέση για το περιστατικό που έγινε σε μαγαζί της παραλιακής και όπου οι Σάριτς και Ζούμπατς ενεπλάκησαν σε καυγά, πήρε η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κροατίας.

Οι δύο παίκτες των Κροατών βρίσκονταν σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής, όταν για άγνωστο λόγο ενεπλάκησαν σε καυγά με θαμώνες.

Όλα έληξαν με την παρέμβαση των ανθρώπων του μαγαζιού, όμως μέχρι να συμβεί αυτό, ο Σάριτς δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και σωριάστηκε στο έδαφος.

Οι δύο Κροάτες προσπάθησαν να αμυνθούν, πριν τελικά αποχωρήσουν από το μαγαζί με τη συνοδεία ανθρώπων της επιχείρησης.

Οι Κροάτες στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι οι δύο αθλητές τους δέχθηκαν επίθεση, χωρίς να εξηγούν το λόγο που αυτή συνέβη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε απάντηση ερωτημάτων από μέσα ενημέρωσης σχετικά με φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες η Κροατική Ομοσπονδία Μπάσκετ απαντά ως εξής:

Μετά τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στην Ελλάδα και το δείπνο της ομάδας, ο προπονητής ευχαρίστησε τους παίκτες για την προσπάθειά τους και τους άφησε ελεύθερους, καθώς δεν υπήρχε κοινή επιστροφή στο Ζάγκρεμπ, αλλά αντίθετα οι παίκτες θα κατευθύνονταν σε διαφορετικούς προορισμούς.

Μετά από αρκετές εβδομάδες δύσκολης προετοιμασίας και αγώνων, οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι πριν να επιστρέψουν στην πατρίδα ή στους συλλόγους τους. Ενώ ήταν σε ένα από τα κλαμπ της Αθήνας, κάποιοι παίκτες μας δέχτηκαν επίθεση, αρχικά λεκτική και στη συνέχεια σωματική, γεγονός που τους έκανε φυσικά να αμυνθούν. Ήταν ένα σύντομο επεισόδιο που διακόπηκε από την παρέμβαση των εργαζομένων στο κλαμπ».