Με Σάριτς, Χεζόνια και Ζούμπατς η Κροατία στο Προολυμπιακό της Αθήνας

Με Σάριτς, Χεζόνια και Ζούμπατς η Κροατία στο Προολυμπιακό της Αθήνας

Χρήστος Τσάλτας 16:21 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 05.06.2024

Γεμάτη λάμψη η προεπιλογή της Κροατίας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας (02-07/07), με την Hrvatska να έχει στη σύνθεσή της τους Ντάριο Σάριτς, Ίβιτσα Ζούμπατς και Μάριο Χεζόνια σε ρόλο ηγετών.

Μια από τις ομάδες που θα βρεθούν στην Αθήνα για το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ είναι η Κροατία. Η Hrvatska θέλει να επιστρέψει σε μεγάλα ραντεβού, μέσα από την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι Κροάτες αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι με την Σλοβενία, που θα έχει στη σύνθεσή της τον Λούκα Ντόντσιτς. Έτσι, η Κροατία αναμένεται να έχει και αυτή με τη σειρά της λάμψη ΝΒΑ, έχοντας δύο από τους -διαχρονικά- καλύτερους παίκτες του μπάσκετ της χώρας στη σύνθεσή της.

Οι Ντάριο Σάριτς και Ίβιτσα Ζούμπατς αναμένεται να ηγηθούν της ομάδας τους σε ακόμα ένα ραντεβού, έχοντας στο πλευρό τους τον Μάριο Χεζόνια, που έρχεται από σπουδαία σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης, ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη. Από τη λίστα απουσιάζει ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ου είναι τραυματίας και έχασε όλο το τελευταίο διάστημα με τους Νιου Γιορκ Νικς.

Η προεπιλογή της Κροατίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ: Γκόραν Φιλίποβιτς, Μπόρνα Καπούστα, Κρέσιμιρ Ράντοβτσιτς, Τζαλίν Σμιθ, Φιλίπ Κρούσλιν, Τόνι Πέρκοβιτς, Μάριο Χεζόνια, Ματέο Ντρέζνιακ, Τόνι Νάκιτς, Ντάριο Σάριτς, Ντάριο Ντρέζνιακ, Μπόρις Τίσμα, Τόμισλαβ Μπούλιαν, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάνκο Μπράνκοβιτς, Ιβάν Βράνιες, Κρέσιμιρ Λιούμπισιτς.

Η Κροατία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά μαζί με Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία. Την πρώτη αγωνιστική οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ την δεύτερη θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Νεοζηλανδούς, ενώ ανάλογα την κατάταξη που θα έχουν στον όμιλο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με μία εκ των Ελλάδας, Αιγύπτου και Δομινικανής Δημοκρατίας.