Ο Ολυμπιακός κόντρα στο Περιστέρι για τον πρώτο ημιτελικό του ελληνικού πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός κόντρα στο Περιστέρι για τον πρώτο ημιτελικό του ελληνικού πρωταθλήματος

Από το ΣΕΦ ξεκινάει η δράση για τα ημιτελικά της Stoiximan Basket League και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Περιστέρι, το βράδυ της Πέμπτης (30/5, 20:15, ΕΡΤ3) στο Game 1 της σειράς που κρίνεται στις δύο νίκες. Χωρίς τον Μουσταφά Φαλ οι «ερυθρόλευκοι», πλήρης οι «πρίγκιπες» του Βασίλη Σπανούλη.

Εντός των συνόρων ο Ολυμπιακός διατηρεί ακόμα τα σκήπτρα του και σκοπεύει να μην τα... αφήσει να του φύγουν. Μετά την επιστροφή από το Βερολίνο και το Final Four της Euroleague χωρίς τρόπαια στα μπαγκάζια, οι «ερυθρόλευκοι» επικεντρώνονται στην Stoiximan Basket League και την Πέμπτη (30/5, 20:15, ΕΡΤ3) ξεκινά η δράση στους ημιτελικούς.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, φιλοξενούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη για το Game 1 της σειράς που κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αυτό του Παναθηναϊκού με τον Άρη, που θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στα Playoffs την Παρασκεύη (31/5).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, που στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκε από τον τελικό, αλλά επέστρεψε με νίκη στον μικρό τελικό κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, προσπαθούν να συγκεντρωθούν στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον βασικό τους σέντερ, Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος υπέστη κάταγμα κόπωσης στα μετατάρσια και η σεζόν του τελείωσε πρόωρα, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να επαναφέρει στο ρόστερ τον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος «κόπηκε» για να επανέλθει το δικαίωμα συμμετοχής του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Ο Ολυμπιακός για το... μπαμ με Φουρνιέ» - Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει, τι σκέφτεται ο ίδιος (vids)
EUROLEAGUE

16:57 - 29.05.2024

«Ο Ολυμπιακός για το... μπαμ με Φουρνιέ» - Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει, τι σκέφτεται ο ίδιος (vids)

Σύντομα οι Πίστονς θα τον αποδεσμεύσουν και ο Εβάν Φουρνιέ ναι μεν θέλει να ψάξει ένα ακόμα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά οι προσφορές ομάδων της Euroleague δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τον Γάλλο. Oι συμπατριώτες του στη Βιλερμπάν, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι οι πρώτοι δύο που αρχίζουν να φιγουράρουν ως οι επιλογές του!

Την ίδια ώρα ο κόουτς Σπανούλης, έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες σε μία προσπάθεια... υπέρβασης. Η χρονιά για τους Πρίγκηπες είναι (και φέτος) απόλυτα επιτυχημένη, καθώς πέραν από την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια, έπαιξαν και αυτοί σε Final Four. Αυτό του BCL που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο, αλλά κέρδισαν... πόντους και εμπειρία, που σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν στο μέλλον.