Οι Κλίπερς έδωσαν σχεδόν 20 εκατομμύρια το χρόνο στον Ζούμπατς - Νέο τριετές συμβόλαιο για τον Κροάτη (vid)

Ίβιτσα Ζούμπατς

i

© imago

Οι Κλίπερς έδωσαν σχεδόν 20 εκατομμύρια το χρόνο στον Ζούμπατς - Νέο τριετές συμβόλαιο για τον Κροάτη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 31.08.2024

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς υπέγραψε τριετή επέκταση του συμβολαίου του με τους Κλίπερς, συνολικής αξίας 58,6 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον δεσμεύεται με την ομάδα του Λος Άντζελες μέχρι το τέλος του 2028!

Εμφανίστηκε δειλά στο NBA το 2016. Ως το Νο 32 του Draft και η πρώτη ομάδα του Ίβιτσα Ζούμπατς στην Αμερική ήταν οι Λέικερς. Μόνο που στην δεύτερη ομάδα του Λος Άντζελες, τους Κλίπερς, καθιερώθηκε ως ένας αξιόπιστος σέντερ και τώρα στα 27 του χρόνια υπέγραψε μία τριετούς διάρκειας νέα συμφωνία με την ομάδα του που θα τον κάνει πιο πλούσιο κατά 58,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Κλίπερς είχαν χώρο στο salary cap, ειδικά μετά τη φυγή του Πολ Τζορτζ για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και παρά την ανανέωση συμβολαίου του Τζέιμς Χάρντεν και σκέφτηκαν πως καλό θα ήταν να εξασφαλίσουν την παρουσία του βασικού σέντερ τους και για το μέλλον.

Ο Κροάτης σέντερ είχε συμβόλαιο και για την τρέχουσα σεζόν, αξίας 11,7 εκατομμυρίων, αλλά το επόμενο καλοκαίρι θεωρητικά θα έμενε ελεύθερος. Πρακτικά οι Κλίπερς με την προσφορά τους έκλεισαν από τώρα ένα μελλοντικό κεφάλαιο, που θα άνοιγε σε δέκα μήνες και θα υπήρχε ο κίνδυνος ο Ζούμπατς να αποχωρήσει από το Λ.Α., την πόλη που έχει περάσει ολόκληρη της καριέρα του στις ΗΠΑ.

Από τα αζήτητα της Αδριατικής στο NBA: Η... αθόρυβη πορεία του Κάρλο Μάτκοβιτς μέχρι τη Νέα Ορλεάνη (vids)
NBA

10:26 - 28.08.2024

Από τα αζήτητα της Αδριατικής στο NBA: Η... αθόρυβη πορεία του Κάρλο Μάτκοβιτς μέχρι τη Νέα Ορλεάνη (vids)

Ο 23χρονος, γεννημένος στη Βοσνία, Κάρλο Μάτκοβιτς, με ελάχιστη εμπειρία μόνο από την Αδριατική Λίγκα με την Τσεντεβίτα και με λίγες συμμετοχές σε προκριματικά και φιλικά με την εθνική Κροατίας, βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη και οι Πέλικανς ίσως κρατούν μία... ευχάριστη έκπληξη στα χέρια τους.

Μάλιστα, προέρχεται από την καλύτερη επιθετική του σεζόν, καθώς στη διάρκεια του 2023-24, κατέγραψε στη στατιστική του 11,7 πόντους, ενώ είχε επίσης 9,2 ριμπάουντ και 1,2 μπλοκ σε 26,4 λεπτά συμμετοχής. Νούμερα που τον κάνουν αξιόπιστο και τον έφεραν στο επίπεδο να κάνει συμφωνίες που αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν.