Σκέψεις για επιστροφή του Ρόντο στο Λ.Α. - Ο δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ είναι υποψήφιος για βοηθός προπονητή στους Λέικερς
i

© photo by MediaNews Group / Pasadena Star-News via Getty Images / Ideal Images

Σκέψεις για επιστροφή του Ρόντο στο Λ.Α. - Ο δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ είναι υποψήφιος για βοηθός προπονητή στους Λέικερς

Γιώργος Γαβριλάκης 12:06 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 30.05.2024

Παράλληλα με την αναζήτηση head coach και με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ να διατηρεί τον... πρώτο λόγο, οι Λέικερς ψάχνουν και βοηθούς προπονητές. Η λίστα τους είναι μεγάλη και μέσα σε αυτή τοποθετείται πλέον και ο πρώην γκαρντ και πρωταθλητής στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ρέιζον Ροντο.

Ακόμα οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν έχουν καταλήξει στον επόμενο προπονητή τους. Ο Ντάρβιν Χαμ μετά από δύο σεζόν απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία και οι Καλιφορνέζοι βρίσκονται στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Ιδανικά θα ήθελαν τον Τάιρον Λου, ο οποίος όμως, ανανέωσε για πέντε χρόνια το συμβόλαιο του με τους Κλίπερς για 70 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ονόματα που... ακούγονται για τους Λιμνάνθρωπους είναι αρκετά. Ανάμεσά τους αυτά των Τζέιμς Μπορέγκο (head coach των Νιου Ορλίνς Πέλικανς), Κένι Άτκινσον (βοηθός του Στιβ Κερ στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Σαμ Κασέλ (assistant στους Μπόστον Σέλτικς), του πολύπειρου Τέρι Στοτς, μόνο που όσοι έχουν γνώση των σκέψεων των Λέικερς συμφωνούν πως το φαβορί παραμένει ο Τζέι Τζέι Ρέντικ. Παρά το γεγονός ότι ο πρώην κορυφαίος σουτέρ του ΝΒΑ δεν έχει ξαναδουλέψει ούτε καν ως assistand σε κάποια ομάδα.

O συνεργάτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο YouTube είναι στόχος των Λέικερς για τη θέση του προπονητή (vids)
NBA

10:09 - 13.05.2024

O συνεργάτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο YouTube είναι στόχος των Λέικερς για τη θέση του προπονητή (vids)

O Τζέι Τζέι Ρέντικ προς το παρόν είναι ο παρτενέρ του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο «Μind the Game», ένα podcast που προβάλετε στο youtube, αλλά οι Λέικερς σκέφτονται να τον χρίσουν προπονητή τους και η συνεργασία με τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών από τα studio να περάσει στα παρκέ!

Οι καλές του σχέσης με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, με τον οποίο παρουσιάζουν μαζί στο YouTube το podcast «Mind the Game», φαίνεται να του δίνουν προβάδισμα, ενώ πέραν από την πρόσληψη πρώτου προπονητή, η ομάδα από την Πόλη των Αγγέλων αναζητά και τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν -όποιος κι αν είναι αυτός.

Και σε αυτή την υπόθεση πρόσληψης τα ονόματα είναι πολλά, αλλά ανάμεσά τους πλέον έχει ενταχθεί και αυτό του Ρέιζον Ρόντο. Επίσης, ενός πρώην NBAer (όπως ο Ρέντικ) χωρίς προϋπηρεσία ως προπονητής.

Ο Ρόντο είναι 38 ετών, δηλαδή ένα χρόνο μικρότερος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, έπαιξε στο ΝΒΑ από το 2006 έως το 2022 και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Το πρώτο ως o Χ-Factor των Μπόστον Σέλτικς το 2008, σε μία ομάδα που πρωταγωνιστούσαν ο Πολ Πιρς, ο Κέβιν Γκαρνέτ και ο Ρέι Άλεν, αλλά και ως παίκτης των Λέικερς το 2020, στο πλευρό του ΛεΜπρόν.