Μένει στους Τζαζ ο Μάρκανεν με μυθικό συμβόλαιο!

Λάουρι Μάρκανεν - Φωτ. IMAGO

i

© IMAGO

Μένει στους Τζαζ ο Μάρκανεν με μυθικό συμβόλαιο!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:13 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 07.08.2024

Ο Λάουρι Μάρκανεν δεν το… κουνάει από τη Γιούτα, με τον Φινλανδό να υπογράφει νέο συμβόλαιο, το οποίο θα τον κρατήσει στους Τζαζ μέχρι το 2029!

Ο Λάουρι Μάρκανεν έβγαλε… άγκυρα στη Γιούτα!

Ο Φινλανδός, ο οποίος ετοιμάζόταν να μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Τζαζ και παρότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε πολλά μεταγραφικά σενάρια, κυρίως για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τελικά δεν το κουνάει από τη Γιούτα, βάζοντας την υπογραφή του σε νέο… μυθικό συμβόλαιο.

Το συμβόλαιο του 27χρονου Φινλανδού σταρ είχε ισχύ έως το 2024-25 με τον ίδιο, σύμφωνα με τα όσα προβλεπόντουσαν από το συμβόλαιό του, να γινόταν πλουσιότερος κατά 18 εκατομμύρια δολάρια, πριν μείνει ελεύθερος.

Οι Τζαζ, λοιπόν, κινήθηκαν δυναμικά και του πρόσφεραν την επέκταση για επιπλέον τέσσερα χρόνια και το συνολικό ποσό για πέντε έτη τα 238 εκατομμύρια δολάρια. Ουσιαστικά λοιπόν, ο Λάουρι Μάρκανεν θα λάβει 220… νέα εκατομμύρια και θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να μεγαλώνει.

Υπογράφοντας το σχετικό συμβόλαιο, ο Μάρκανεν δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή στο επόμενο εξάμηνο και πλέον οι Τζαζ θα προσπαθήσουν να χτίσουν γύρω του τη νέα ομάδα.

Ο Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος βρίσκεται στη Γιούτα από το 2022, αναδείχτηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του NBA το 2023 και την περασμένη σεζόν (2023-24) είχε κατά μέσο όρο 23,2 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον σύλλογο και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμπιστεύομαι τον οργανισμό να με βοηθήσει να εξελιχθώ ως άτομο και παίκτης, να χτίσω την ομάδα μας και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!