Το Μουσείο «Λάρι Μπερντ» εγκαινιάστηκε στην Ιντιάνα! (vid, pics)

Το Μουσείο «Λάρι Μπερντ» εγκαινιάστηκε στην Ιντιάνα! (vid, pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:35 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 31.05.2024

Ο Λάρι Μπερντ πλέον, εκτός από άγαλμα και δρόμο αφιερωμένο σε αυτόν έχει και το δικό του Μουσείο στην Ιντιάνα. Την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και τίμησε πριν μεγαλουργήσει με τους Μπόστον Σέλτικς στο ΝΒΑ.

Γεννήθηκε στην Ιντιάνα πριν από 67 χρόνια και ναι μεν την ιστορία του στο ΝΒΑ την έγραψε από τη Βοστώνη, εκεί όπου κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τους Σέλτικς, αλλά με κάθε ευκαιρία ο Λάρι Μπερντ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Τώρα, έχει έναν ακόμα λόγο για να το κάνει πιο συχνά στο μέλλον!

Εντός του εκθεσιακού χώρου στο Τέρε Χάουτε της Ιντιάνα, ο θρύλος του «μαγικού πλανήτη» έχει πλέον το δικό του Μουσείο, που εγκαινιάστηκε παρουσία του και ταυτόχρονα ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί ανάμεσα σε ενθύμια από την τεράστια καριέρας ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του σπορ. Φανέλες, παπούτσια, ιστορικές μπάλες με τις οποίες έβαλε μυθικά καλάθια και κάθε είδους αναμνηστικά βρίσκονται στο Larry Bird Museum.

«Έχω δρόμο στο όνομά μου, ένα άγαλμα εκεί έξω και τώρα έχω και μουσείο», είπε συγκινημένος ο Λάρι Μπερντ, ο οποίος γενικά όταν αγωνιζόταν είχε περίσσιο θράσος, αλλά γενικά ως άνθρωπος είναι ντροπαλός και μετρημένος. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται για κάποιον λόγο πέραν του ότι «πάντα λειτουργώ με αγάπη και σεβασμό, προς όλους τους φαν μου που αγάπησαν το παιχνίδι του μπάσκετμπολ όπως το αγάπησα κι εγώ», όπως εξήγησε.

Τα εγκαίνια και η τελετή στην οποία έλαβε μέρος και το τιμώμενο πρόσωπο έγινε λίγες μέρες αφότου οι Μπόστον Σέλτικς επέστρεψαν στους τελικούς του ΝΒΑ, αποκλείοντας τους Ιντιάνα Πέισερς, με τους οποίους είχε εργαστεί παρεμπιπτόντως, ως προπονητής από το 1997 εως το 2000. Μάλιστα το 1998 βραβεύθηκε ως προπονητής της χρονιάς, αλλά αυτή ήταν η τριετία αφορά στην πρώτη και τελευταία του εμπειρία ως head coach.

Ο Λάρι Μπερντ επίσης, αγωνίστηκε και σπούδασε στο Ιντιάνα Στέιτ (εντός του Πανεπιστημίου υπάρχει και το άγαλμά του), ενώ στο NBA έπαιξε μόνο με τους Σέλτικς και τα 13 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας. Πρόλαβε να σκοράρει 21.791 πόντους (24,3 μέσο όρο), να πάρει 8.974 ριμπάουντ (10,1) και να μοιράσει 5.695 ασίστ (6,3). Νούμερα που δεν τον οδήγησαν απλώς στο Hall of Fame, αλλά... ανάγκασαν τους συμπατριώτες του να του φτιάξουν δικό του μουσείο για να χωρέσει το μεγαλείο.