Ποιον παίκτη της Euroleague θα έπαιρνε ο Λάσο στη Μπασκόνια – Τι λέει για την αντιπαράθεση Γκριμάου-Ερνανγκόμεθ

Πάμπλο Λάσο

i

©Intime

Ποιον παίκτη της Euroleague θα έπαιρνε ο Λάσο στη Μπασκόνια – Τι λέει για την αντιπαράθεση Γκριμάου-Ερνανγκόμεθ

Γιάννης Πάλλας 19:52 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 24.09.2024

Ο προπονητής της Μπασκόνια Πάμπλο Λάσο μίλησε για τον παίκτη που θα ήθελε να πάρει στην ομάδα του και σχολίασε την αντιπαράθεση Γκριμάου-Ερνανγκόμεθ

Απολαυστικός ήταν ο προπονητής της Μπασκόνια Πάμπλο Λάσο στην παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Βιτόρια που διοργάνωσε το περιοδικό Dato, όπου μίλησε για πολλά θέματα.

Μεταξύ άλλων, ο Βάσκος τεχνικός αποκάλυψε ποιον παίκτη της Euroleague θα έπαιρνε μαζί του, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και να πάρει θέση στην αντιπαράθεση του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα Ρότζερ Γκριμάου με τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ στο φινάλε της περσινής σεζόν.

«Αν μπορούσα να υπογράψω οποιονδήποτε παίκτη στον κόσμο, θα έπαιρνα τον Ταβάρες. Δεν είμαστε στο NBA, κι αν ήμασταν ενδεχομένως να διάλεγα κάποιον άλλον από εκεί. Αλλά είμαστε στην Ευρώπη, στην ACB και την EuroLeague, και ο Ταβάρες είναι ο παίκτης που ξέρει καλύτερα το παιχνίδι. Για αυτό θα τον επέλεγα αντί οποιουδήποτε άλλου» υποστήριξε ο Πάμπλο Λάσο χωρίς περιστροφές.

Κάτι που φαντάζει λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως Λάσο και Ταβάρες συνεργλάστηκαν από το 2017 έως και το 2022 στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μαζί κατέκτησαν ένα τρόπαιο στην EuroLeague (2018), τρία πρωταθλήματα Ισπανίας (2018, 2019, 2022), ένα Κύπελλο Ισπανίας (2020) και τέσσερα Super Cup (2018-21).

Στη συνέχεια ο σπουδαίος τεχνικός πήρε θέση στην αντιπαράθεση του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα Ρότζερ Γκριμάου με τον έμπειρο σέντερ Ουίλι Ερνανγκόμεθ. Με αφορμή την ατάκα του παίκτη των «μπλαουγκράνα» ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον προπονητή πως «σου απομένουν δυο ακόμη δελτία ειδήσεων»!

Ο Πάμπλο Λάσο υπογράμμισε πως «δεν είναι φυσιολογικό αυτό που είπε ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ» και συνέχισε: «Δεν έπρεπε να το επιτρέψει ο προπονητής να συμβεί αυτό. Σίγουρα συνέβησαν πολλά πράγματα στην πορεία της σεζόν, γιατί δεν φτάνεις απλά έτσι σε μια τέτοια κατάσταση. Για να οδηγηθείς εκεί σημαίνει πως δεν έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου!».

Το λέει αυτό ο Βάσκος τεχνικός, καθώς γνωρίζεται καλά με τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ με τον οποίο συνεργάστηκε για δύο σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης (2012-13 και 2015-16). Οπότε έχει άποψη για τον χαρακτήρα του...