Λάσο: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πρωταγωνιστές μας»

Πάμπλο Λάσο

i

© Ιntime

Λάσο: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πρωταγωνιστές μας»

Νίκος Καλαμπάκας 19:46 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Πάμπλο Λάσο παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για τα νέα δεδομένα που φέρνει πιθανή είσοδος του Ντουμπάι στην Euroleague, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να βρουν λύση η FIBA, η Euroleague και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Πάμπλο Λάσο, παραχώρησε συνέντευξη στο S Sport, όπου αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του μέλλοντος της EuroLeague και της πιθανής επέκτασης της διοργάνωσης στο Ντουμπάι .

Ξεκινώντας, ο Λάσο τόνισε τη σημασία της διαφύλαξης της ευημερίας των παικτών, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι αν αυξηθούν οι αγώνες όπως λέγεται, θα παίζουν πάνω από 100 ματς ετησίως.

«Λοιπόν, δεν είμαι πολύ καλός στο να βλέπω το μέλλον, αλλά, σίγουρα, πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες μας. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορούμε να πιέσουμε τους παίκτες μας να παίζουν περισσότερα από 100 παιχνίδια το χρόνο. Έχω παίκτες τώρα και είχα παίκτες στη Μαδρίτη που έπαιζαν σχεδόν 100 παιχνίδια το χρόνο. Και αυτό είναι ανόητο γιατί αυτό δεν βοηθάει το παιχνίδι.

Ο «καυτός» κύριος Γκιεντράιτις
EUROLEAGUE

18:41 - 25.01.2024

Ο «καυτός» κύριος Γκιεντράιτις

Το νέο έτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά για τον Ρόκας Γκιεντράιτις του Ερυθρού Αστέρα, αφού ο Λιθουανός βλέπει συνεχώς τα νούμερά του να ανεβαίνουν την ώρα που ο ίδιος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναμόρφωση των Σέρβων.

Στο τέλος, σκοτώνουμε τους πρωταγωνιστές μας», συνέχισε ο Λάσο. «Κάπως πρέπει να διαχειριστούμε τις ομάδες και είμαι ο πρώτος που υπερασπίζεται την ιδέα του Ντουμπάι. Εντάξει, αν πρέπει να πάμε στο Ντουμπάι, αν πρέπει να πάρουμε άλλο χορηγό, αν πρέπει να κάνουμε περισσότερα, σίγουρα θα είμαι μεγάλος υπερασπιστής αυτού, αλλά θα είμαι μεγάλος υπερασπιστής και των παικτών τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε».

Επιπλέον, ο δύο φορές κάτοχος της EuroLeague τόνισε την πολυπλοκότητα της εξεύρεσης λύσεων, αλλά υπογράμμισε την πίστη του στη συνεργασία μεταξύ της FIBA, της EuroLeague και των τοπικών πρωταθλημάτων.

«Αν τους πιέσουμε να παίξουν 100 και μερικά παιχνίδια, θα είναι δύσκολο, γιατί θα έχουν καταπόνηση και τραυματισμούς και δεν θα αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν», συνέχισε ο Λάσο. «Δεν είναι εύκολο να βρεις λύσεις, θα ήθελα πολύ να δώσω λύσεις και μπορώ να δώσω ιδέες, αλλά για μένα, το μέλλον έρχεται με τη συνεργασία της FIBA ​​και της EuroLeague με τα εθνικά πρωταθλήματα».

🔴Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός