Τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο γράφτηκε ιστορία: Ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι μαζί στο παρκέ! (vid)
i

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς © IMAGO

Τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο γράφτηκε ιστορία: Ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι μαζί στο παρκέ! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:27 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 07:56 - 23.10.2024

O πατέρας ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο γιος Μπρόνι Τζέιμς έγιναν και επίσημα συμπαίκτες, σε μία οικογενειακή ιστορία που αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία του NBA.

Πριν από δύο σεζόν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Κι αν κάποιος περίμενε πως αυτή η στιγμή, σε ατομικό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να συγκριθεί εύκολα με κάτι άλλο, τελικά... έπεσε έξω. Διότι, στην πρεμιέρα της σεζόν 2024-2025, ο King James μάλλον συγκινήθηκε περισσότερο από ποτέ.

Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου κι ενώ εκείνος είχε παίξει ήδη 13 λεπτά στο ματς με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την στιγμή που οι Λέικερς είχαν φτιάξει μία αξιόλογη διαφορά (προηγούνταν των Τίμπεργουλβς με 51-35, ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο του Μπρόνι Τζέιμς στο NBA. Ο (επίσης rookie) κόουτς των Λος Άντζελες, Τζέι Τζέι Ρέντικ κάλεσε να μπει στο παρκέ ο 20χρονο Μπρόνι και τότε συνέβη αυτό που περίμεναν με αγωνία όλοι οι ευσυγκίνητοι φαν.

Βέβαια, είχαν παίξει μαζί και στην preseason, στις 6 Οκτωβρίου, αλλά η ιστορική στιγμή ουσιαστικά αποτυπώθηκε στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας περιόδου που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23 Οκτωβρίου).

Πριν από τον τζάμπολ, ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Μάλιστα, ο κόουτς Ρέντικ, είχε πει πριν από το τζάμπολ πως «είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος μιας ιστορικής βραδιάς», αποκαλύπτοντας εκείνη τη στιγμή πως δεν ήταν διατεθειμένος να κρατήσει τον Μπρόνι στον πάγκο για όλο τον αγώνα.

Παραλίγο... ρεκόρ στην πρεμιέρα του NBA: Οι πρωταθλητές Σέλτικς διέλυσαν τους Νικς με 29 τρίποντα! (vids)
NBA

07:20 - 23.10.2024

Παραλίγο... ρεκόρ στην πρεμιέρα του NBA: Οι πρωταθλητές Σέλτικς διέλυσαν τους Νικς με 29 τρίποντα! (vids)

Οι Μπόστον Σέλτικς στο πρώτο ματς της σεζόν 2024-25 υποδέχθηκαν τους φιλόδοξους Νιου Γιορκ Νικς και τους θύμησαν ποιοί ακριβώς είναι οι πρωταθλητές του NBA. Οι Κέλτες νίκησαν με 132-109, ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε 37 πόντους και συνολικά η ομάδα του 29 τρίποντα. Νούμερο που ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ εύστοχων σε ένα ματς!

Στο γήπεδο βρισκόταν και ο μικρός γιος του ΛεΜπρόν, ο Μπράις, που επίσης έχει την προοπτική να αγωνιστεί στο NBA, αλλά λόγω του ότι ο πατέρας του στα τέλη του Δεκέμβρη θα γίνει 40 ετών, ίσως να μην τον... προλάβει ενεργό στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ακόμα κι αν ο νεαρός τα καταφέρει.

Επίσης, στην Crypto Arena του Λος Άντζελες ήταν καλεσμένοι και ο Κεν Γκρίφι, μαζί με τον γιο του, οι οποίοι είχαν γίνει συμπαίκτες το 1990. Όχι όμως, στο NBA. Στελέχωσαν τους Σιάτλ Μάρινερς του μπέιζμπολ (MLB), σε μία επίσης -τελικά όχι... ξεχασμένη- μοναδική ιστορική στιγμή για το δικό τους άθλημα. Σε ένα σπορ όμως, που παραδοσιακά αγωνίζονται αρκετοί αθλητές που έχουν ξεπεράσει την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.