Φανέλα του Λεμπρόν από το γυμνάσιο πωλήθηκε έναντι 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων

Λεμπρόν Τζέιμς

i

© IMAGO

Φανέλα του Λεμπρόν από το γυμνάσιο πωλήθηκε έναντι 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων

Μιχάλης Καλογήρου 11:23 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 30.09.2024

Η φανέλα του St. Vincent-St. Mary's που φόρεσε ο Λεμπρόν Τζέιμς το 2002 έπιασε 1.3 εκατομμύρια δολάρια, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς έχει το «χέρι του Μίδα»

Ήταν 2002, όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς βρισκόταν ακόμα στο γυμνάσιο, έναν χρόνο πριν εισέλθει στο NBA. Όντας τότε το πιο πολυαναμενόμενο «Prospect» ολόκληρου του NBA, το περιοδικό Sports Illustrated, διοργάνωσε μια φωτογράφιση για χάρη του 17χρονου τότε Λεμπρόν. Η φωτογραφία του, με την φανέλα του St. Vincent-St. Mary, μπήκε στο εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού με τον τίτλο "The Chosen One"(σ.σ. ο εκλεκτός), προμηνύοντας όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Την ίδια μέρα, ο Λεμπρόν φόρεσε αυτή την φανέλα και σκόραρε 32 πόντους σε έναν αγώνα του St. Vincent-St. Mary's με το γυμνάσιο Archbishop Hoban. Την επόμενη χρονιά ο Τζέιμς επιλέγει στο νούμερο 1 του draft του 2003 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η φανέλα αυτή, αλλά ακόμα και το εξώφυλλο του περιοδικού, αποτελούσε για χρόνια ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συλλεκτικά κομμάτια του Αμερικανικού μπάσκετ.

Η φανέλα βρισκόταν εδώ και καιρό σε δημοπρασία που ξεκίνησε στα 250 χιλιάδες δολάρια, όμως κοστολογούνταν σε αντικειμενική αξία 1-2 εκατομμύρια δολάρια. Οι ειδικοί έπεσαν μέσα, αφού η θρυλική αυτή φανέλα του 39χρονου πλέον Λεμπρόν πουλήθηκε για 1.3 εκατομμύρια δολάρια, αποδεικνύοντας πως ο Λεμπρόν έχει την δυνατότητα να μετατρέψει οτιδήποτε ακουμπάει σε χρυσό. Μένει να δούμε πλέον τι άλλο θα πουληθεί σε εξωφρενικό ποσό, μετά την απόσυρση του βασιλιά από τα παρκέ.