Επίσημο: Στους Λέικερς για δύο ακόμα χρόνια ο Λεμπρόν Τζέιμς - Δεν υπέγραψε το max συμβόλαιο και «χάρισε» τρία εκατ. δολλάρια

Λεμπρόν Τζέιμς

i

IMAGO / ZUMA Press Wire

Επίσημο: Στους Λέικερς για δύο ακόμα χρόνια ο Λεμπρόν Τζέιμς - Δεν υπέγραψε το max συμβόλαιο και «χάρισε» τρία εκατ. δολλάρια

Νίκος Καλαμπάκας 13:39 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 07.07.2024

Οι Λέικερς ανακοίνωσαν ότι κρατάνε στο Λος Άντζελες για δύο ακόμα χρόνια τον Λεμπρόν Τζέιμς, που δεν υπέγραψε το max συμβόλαιο που είχε δικαίωμα, αλλά προτίμησε να κάνει... σκόντο τρία εκατ. δολλάρια.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν εκ νέου τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν, όμως ο δημοσιογράφος Σαμς Χαράνια υποστηρίζει ότι ο «βασιλιάς» υπέγραψε συμβόλαιο 101.355 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ θα εισέλθει στην 22η σεζόν του στο ΝΒΑ το 2024-25. Το νέο πρωτάθλημα θα σηματοδοτήσει την έβδομη σεζόν του 39χρονου με τους Λέικερς. Συνολικά, ο Τζέιμς έχει συμμετάσχει σε 1.492 αγώνες κανονικής περιόδου (1.490 φορές βασικός), με μέσο όρο 27,1 πόντους, 7,5 ριμπάουντ, 7,4 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 37,9 λεπτά συμμετοχής. Ο τέσσερις φορές MVP του πρωταθλήματος βρίσκεται επί του παρόντος στους 10 πρώτους όλων των εποχών σε πόντους εντός πεδιάς (2ος), ελεύθερες βολές (3ος), ασίστ (4ος), κλεψίματα (8ος) και τρίποντα (8ος).

«Κανείς δεν παίζει το παιχνίδι όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η δέσμευσή του για συνεχή βελτίωση τον κάνει μοναδικό», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής των Λος Άντζελες Λέικερς, Ρομπ Πελίνκα. «Ο ΛεΜπρόν είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και ανταγωνιστικούς παίκτες που μπήκαν ποτέ στα γήπεδα του ΝΒΑ και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την αρχηγική του μορφή εδώ, καθώς επιστρέφει για έβδομη σεζόν στους Λέικερς. Μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Άντονι Ντέιβις, τον ΛεΜπρόν και τον νέο προπονητή των Λέικερς, Τζέι Τζέι Ρέντικ θα ηγηθεί μιας ομάδας πρωταθλήματος που θα παίζει με μεγάλη περηφάνια κάθε φορά που θα πατάει η ομάδα το παρκέ.

Μπαίνοντας στην 22η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν συνεχίζει να μας υπενθυμίζει ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι πολύ μεγάλο και κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που η ιστορία του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα συνεχίσει να γράφεται μπροστά στους οπαδούς των Λέικερς σε όλο τον κόσμο».