Λεσόρ: «Ήμουν υποτιμημένος μέχρι να έρθουν οι Ολυμπιακοί αγώνες»

Φωτ. IMAGO

Λεσόρ: «Ήμουν υποτιμημένος μέχρι να έρθουν οι Ολυμπιακοί αγώνες»

Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε για το πόσο συνέβαλαν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο να εκτιμηθεί από τον μπασκετικό κόσμο, αλλά και για τον πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο φιλικό για την μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος αγωνίστηκε με την Team Drazen. Οι διεθνείς της Κροατίας κατάφεραν να επικρατήσουν της Team Drazen, με τον σέντερ του Παναθηναϊκού να σημειώνει 13 πόντους, αλλά και να προβαίνει σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Τετραπλή εκπροσώπηση από τον Παναθηναϊκό στο φιλικό του Ζάγκρεμπ για τον Ντράζεν Πέτροβιτς
EUROLEAGUE

22:30 - 05.09.2024

Τετραπλή εκπροσώπηση από τον Παναθηναϊκό στο φιλικό του Ζάγκρεμπ για τον Ντράζεν Πέτροβιτς

Αταμάν, Λεσόρ, Μπετσίροβιτς και Κοντός εκπροσώπησαν στο Ζάγκρεμπ τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ -μαζί με τους Γκάλη και Γιαννάκη- για το φιλικό στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς.

Αρχικά, μίλησε για την τιμή που νιώθει για την συμμετοχή του στο εν λόγω φιλικό, αποδίδοντας τον σεβασμό του στον αδικοχαμένο μπασκετμπολίστα. Στην συνέχεια, ο Γάλλος σέντερ έκανε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον που υπήρξε γύρω από το όνομά του στο NBA: «Πριν του Ολυμπιακούς αγώνες ήμουν υποτιμημένος. Σίγουρα η συμμετοχή μου σε εκείνους με βοήθησε. Κάθε μέρα έχεις και μια νέα ευκαιρία να αποδείξεις το ποιος είσαι. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει έναν παίκτη βάσει ενός παιχνιδιού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη σκηνή για οποιονδήποτε αθλητή. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου με τις εμφανίσεις μου».

Ο βασικός σέντερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος προερχόταν από την σεζόν της ζωής του με τους πράσινους, είχε μέσο όρο κάτι παραπάνω από 7 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 6 αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Γαλλία, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Οι εμφανίσεις του αυτές έγειραν την προσοχή πολλών ομάδων πάνω του, ωστόσο το συμβόλαιο αλλά και η σχέση πλέον που τον δεσμεύει με τον Παναθηναϊκό δεν τον «κούνησαν» από την Αθήνα.

Οι... καλοκαιρινές διακοπές ωστόσο τον έκαναν να αφήσει για λίγο τα Αθηναϊκά εδάφη και να πάει διακοπές σε διάφορα μέρη: «Έχω ακόμη τζετ λαγκ. Είχα πάει για διακοπές στο Μαϊάμι, μετά στον Άγιο Μαρτίνο και τώρα γύρισα από την Μαρτινίκα. Αλλά είμαι εντάξει! Έχω ξεχάσει τα συστήματα του κόουτς Ομπράντοβιτς, ελπίζω να μην με σκοτώσει άμα κάνω κάποιο λάθος. Χαίρομαι πολύ που θα τον έχω πάλι για προπονητή». Μάλιστα, δήλωσε πως πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, ωστόσο η μεταγραφή του στην Παρτιζάν τα άλλαξε όλα και ότι είναι ευγνώμων για αυτό.

Ο Γάλλος φαίνεται να μην ξεχνά την Παρτιζάν, που του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό στερέωμα, εξασφαλίζοντας μάλιστα την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπου διένυσε την χρονιά της καριέρας του. Ακόμα, η εκτίμηση του στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς φαίνεται να είναι απεριόριστη και επίσης να μην ξεχνά την προσφορά του σε επίπεδο αγωνιστικό και όχι μόνο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!