Ολοκλήρωσε την έκπληξη η Λιέτουβος Ρίτας - Πήρε το πρωτάθλημα Λιθουανίας κόντρα στην Ζάλγκιρις (vid)

Ολοκλήρωσε την έκπληξη η Λιέτουβος Ρίτας - Πήρε το πρωτάθλημα Λιθουανίας κόντρα στην Ζάλγκιρις (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:46 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 12.06.2024

Η Λιέτουβος Ρίτας νίκησε στο Game 4 των τελικών του λιθουανικού πρωταθλήματος της Λιθουανίας την Ζαλγκίρις με 88-87 έκανε το 3-1 και κατέκτησε το τρόπαιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Προμηθέα, Μάρκους Φόστερ.

Δεν ήταν το φαβορί, αλλά στην πορεία... έγινε. Η Λιέτουβος Ρίτας συνάντησε στους τελικούς του Λιθουανικού πρωταθλήματος την Ζαλγκίρις Κάουνας και χρειάστηκε τέσσερα ματς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στα δύο πρώτα επικράτησε στην παράταση, στο τρίτο ηττήθηκε από την ομάδα που αγωνίζεται και στην Euroleague, αλλά όταν επέστρεψε στην έδρα της για το Game 4 δεν άφησε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την τρομερή της πορεία. Και να κάνει την έκπληξη!

Η Λιέτουβος επικράτησε με 88-87 και κατέκτησε για έβδομη φορά στην ιστορία της το εγχώριο πρωτάθλημα. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας ήταν ο Μάρκους Φόστερ, ο οποίος έβαλε 33 πόντους και αν ήταν αυτός η σειρά θα είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Πρόκειται για τον 29χρονο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος το 2020-21 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, ενώ πριν πάει στη Λιθουανία για την ομάδα της Ρίτας, αγωνίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα (2022) στον Προμηθέας Πατρών.

Για την Ζαλγκίρις ολοκληρώθηκε μία σεζόν χωρίς κάποια ιδιαίτερη διάκριση, ενώ στα τελευταία κρίσιμα αγώνα ο κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι, «έστησε» την ομάδα για τους τελικούς χωρίς τον Κίναν Έβανς. Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των ημιτελικών και θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γεγονός που επηρεάζει την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει στην Ελλάδα την καριέρα του.

🔴 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός post game LIVE από το ΣΕΦ για το Game 4 των τελικών

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!