Η Μπασκόνια χαμογέλασε στο... ευρωλιγκάτο ντέρμπι «σπάζοντας» το αήττητο της Μπαρτσελόνα

Η Μπασκόνια χαμογέλασε στο... ευρωλιγκάτο ντέρμπι «σπάζοντας» το αήττητο της Μπαρτσελόνα

Απόστολος Μαυράκης 21:28 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:28 - 20.10.2024

Η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να προβεί στην πρώτη της ήττα στην Liga ACB, αφού η Μπασκόνια κατάφερε να αλώσει την έδρα της με το τελικό 89-93, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής.

Η Μπασκόνια άλωσε την έδρα της Μπαρτσελόνα, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα με 89-93 και αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους Καταλανούς στην πρώτη τους ήττα στην ACB.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Φόρεστ των 19 και Καμπαρό των 18 πόντων, ενώ από το σύνολο του Πεναρόγια ξεχώρισε ο Τζαμπάρι Πάρκερ με επίσης 19 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως άλλωστε περιμέναμε να ξεκινήσει, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ και τα πράγματα να είναι αμφίρροπα. Η Μπασκόνια κατάφερε να περάσει μπροστά μέχρι με 6 (11-17), παρόλ αυτά με ένα πολύ καλό ντεμαράζ και ένα 10-1 σερί στα τελευταία λεπτά, η Μπάρτσα πήρε κεφάλι στο σκορ με 5 πόντους (26-21)

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο μπήκαν με ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, βάζοντας 9 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά της, με μηδέν παθητικό! Το τάιμ αουτ του Πεναρόγια δεν άλλαξε και πολύ τα πράγματα, αφού η Μπασκόνα διατήρησε το κεφάλι της και με κορυφαίο τον Εντιαγέ των 11 πόντων έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ της 38-41.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα 0-8 ξέσπασμα της Μπασκόνια που την βοήθησε να περάσει μπροστά με διψήφιο στα πρώτα 2 λεπτά (38-48). Η Μπαρτσελόνα ωστόσο κατάφερε να ξυπνήσει μετά από αυτό και να μειώσει μέχρι και τους δύο με έναν διαστημικό Τζαμπάρι Πάρκερ, ωστόσο η Μπασκόνια παρέμεινε μπροστά με 62-68 στο τέλος του δεκαλέπτου με τον Καμπαρό να ηγείται.

Η EuroLeague διαπίστωσε επτά λάθη από την Τσαρούχα και τους άλλους δύο διαιτητές του Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα: Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής
EUROLEAGUE

14:38 - 20.10.2024

Η EuroLeague διαπίστωσε επτά λάθη από την Τσαρούχα και τους άλλους δύο διαιτητές του Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα: Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση για το αμφιλεγόμενο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με την Μπαρτσελόνα της περασμένης αγωνιστικής, επιβεβαιώνοντας πολλές και σημαντικές λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις.

Το σκηνικό δεν άλλαξε κατά πολύ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, αφού η Μπασκόνια φαινόταν αρκετά άνετη, έχοντας σταθερά ένα διψήφιο μαξιλαράκι ασφαλείας. Στα τελευταία λεπτά η Μπάρτσα χρησιμοποιώντας τη δύναμη της έδρας της πήγε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση, πράγμα που ωστόσο δεν κατάφερε και η Μπασκόνια έφυγε με το οριακό αλλά τεράστιο «διπλό» από το Παλάου Μπλαουγκράνα με το τελικό 89-93, αφού νωρίτερα ο Πάντερ αστόχησε στο καλάθι που θα ισοφάριζε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 38-41, 62-68, 89-93.