Λιμνιάτης: «Δείξαμε ότι έχουμε ομάδα με χαρακτήρα»

Sportal newsroom 22:56 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 13.10.2024

Οι δηλώσεις του προπονητή του Περιστερίου, Γιώργου Λιμνιάτη, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου.

Το Περιστέρι άντεξε στην αντεπίθεση του Πανιωνίου, κατάφερε να μην επιτρέψει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να ολοληρώσει μια επική ανατροπή από το -19 και τελικά πήρε τη νίκη στο μεταξύ τους ματς της 2ης αγωνιστικής με σκορ 82-72. Δείτε τι είπε ο προπονητής της ομάδας της δυτικής Αττικής, μετά την αναμέτρηση:

Για το «πρέπει» του αγώνα:

«Όπως διαμορφώθηκε το πρόγραμμα, ξέραμε ότι έχουμε 2 ματς στην έδρα μας στο ξεκίνημα που είχαν το "πρέπει". Στο ματς με τον ΠΑΟΚ μας στοίχισε πολύ η κόπωση από τη Ρόδο και το ματς της Σερβίας. Ήμασταν έναν χρόνο αντίδρασης πιο πίσω. Το σημερινό παιχνίδι ήταν για εμάς "πρέπει". Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μας, γιατί ενώ στο 1ο ημίχρονο μας πήγαν ιδανικά τα πράγματα, ενώ περιμέναμε την αντίδραση του Πανιωνίου, δεν ανταποκριθήκαμε, αλλά όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δείξαμε ότι έχουμε μια ομάδα με χαρακτήρες, με προσωπικότητα. Κάτι που μπορώ να το επιβεβαιώσω, γιατί το είδαμε και στα φιλικά όταν βρεθήκαμε πίσω. Είμαι υπερήφανος για όλη την προσπάθεια, ειδικά για τα 6-7 τελευταία λεπτά που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο».

Για την αξιοποίηση των Αβδάλα και Ζούγρη:

«Όπως είχα πει και στη Ρόδο, είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να δώσουμε χρόνο στους νέους παίκτες. Όχι χαριστικά, επειδή το αξίζουν. Και ο Νεοκλής και ο Βαγγέλης, είναι και ο Σταυρακόπουλος που δεν έπαιξε σήμερα, εγώ θα μείνω στη διάθεσή τους στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση είναι κάτι που έρχεται από την ενέργεια της άμυνας. Είναι νέα παιδιά, θέλουν εμπιστοσύνη. Το ζητούμενο για το νέο παίκτη είναι να καταθέσει την ψυχή του στο αμυντικό κομμάτι κι έτσι θα βρει πράγματα μπροστά».

Όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί για εμάς το παιχνίδι είχε το πρέπει, ιδιαίτερα μετά την απώλεια της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ πάλι μέσα στην έδρα μας. Επομένως είχαμε πίεση αρκετή για το αποτέλεσμα. Μπήκαμε πολύ αποφασισμένοι στο πρώτο ημίχρονο με μεγάλη ενέργεια. Κάτι που το ζητούσαμε και το δείξαμε στο παιχνίδι με την Μούρθια. Βάλαμε πολύ μεγάλα σουτ και πήραμε μια μεγάλη διαφορά.

Με «καυτό» Έντο και... όργια του 18χρονου Αβδάλα στο φινάλε, το Περιστέρι «δάμασε» τους Πάνθηρες
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:16 - 13.10.2024

Με «καυτό» Έντο και... όργια του 18χρονου Αβδάλα στο φινάλε, το Περιστέρι «δάμασε» τους Πάνθηρες

Το Περιστέρι τα... χρειάστηκε, όμως τελικά επικράτησε του Πανιωνίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με σκορ 82-72 και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Stoiximan Basket League. Πρώτος σκόρερ ο Έντι με 24 πόντους, εξαιρετικό ματς από τον Αβδάλα που έγινε ο παράγοντας X όταν το ματς πήγε να στραβώσει και σημείωσε 10 πόντους για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του.

Περιμέναμε την αντίδραση του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα θέμα είναι για μας αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι... κακό από αυτό το παιχνίδι παρόλο που έχουμε μια νίκη, αλλά πρέπει να κοιτάμε και τα άσχημα πράγματα που κάναμε ήταν ότι ενώ περιμέναμε την αντίδραση δεν λειτουργήσαμε πολύ καλά στην πίεση του Πανιωνίου.

Μας έμεινε πολύ η μπάλα στα χέρια, κάναμε πολλά λάθη, 21 αν δεν κάνω λάθος και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο του παιχνιδιού. Είχαμε μια μεγάλη πρωτοπορεία, μείναμε πίσω στο σκορ και όμως είχαμε αντίδραση. Κάτι που σημαίνει ότι έχουμε χαρακτήρα, έχουμε προσωπικότητες, και μέσα από την αμυντική μας λειτουργία ήμασταν πάρα πολύ επιθετικοί και παίξαμε στην επαφή.

Βρήκαμε και πράγματα στην επίθεση και πήραμε σ’ ένα παιχνίδι που δεν φαινόταν ότι θα εξελιχθεί έτσι μια νίκη με τη διαφορά των δέκα πόντων. Θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ τους παίκτες μας, ήταν εξαιρετικοί. Να ευχηθώ στον Πανιώνιο καλή συνέχεια και στον κόουτς Λυκογιάννη».