Λιμνιάτης: «Κακή η εικόνα μας, να γίνουμε καλύτερη ομάδα από το νέο έτος»

Γιώργος Λιμνιάτης

i

©Intime

Λιμνιάτης: «Κακή η εικόνα μας, να γίνουμε καλύτερη ομάδα από το νέο έτος»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:07 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 14.08.2024

Ο Γιώργος Λιμνιάτης δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Αμαρουσίου κόντρα στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε με εκτός έδρας νίκη, 92-79, επί του αδύναμου Αμαρουσίου το 2023, θα κάνει Πρωτοχρονιά αήττητος σε 12 αγωνιστικές στην Basket League, ενώ μπήκε και με το... δεξί στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου της λίγκας. 

Η ανωτερότητα των «πρασίνων» έναντι της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με τον Λούκα Βιλντόσα ν' αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ, με 19 πόντους (5/8 τρίποντα). Εξαιρετικός ήταν για μία ακόμη φορά ο Μάριους Γκριγκόνις με 16 πόντους (3/5 τρίποντα). Διψήφιοι ήταν και οι Ναν (12π., 5ασ.) και Ερνανγκόμεθ (11π., 8ρ.). 

Από το Μαρούσι που υποχώρησε στο 4-8, ξεχώρισαν οι Χάρης Γιαννόπουλος (17π. με 4/7 τρίποντα), Ρόμπερτ Γούνταρντ (14π., 5ρ.) και Νάικι Σιμπάντε (13π.). Το Μαρούσι ισοβαθμεί με Κολοσσό και Λαύριο, με 16 βαθμούς, ενώ Καρδίτσα και Απόλλων Πατρών ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με 14 βαθμούς.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Αμαρουσίου κόντρα στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, ενώ τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να γίνει καλύτερη από το νέο έτος. 

«Ο Γούνταρντ είχε δείξει καλά σημάδια και στο προηγούμενο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα με όποιον και αν παίζουμε έχουμε κάποιες πιθανότητες νίκης και πρέπει να τις διεκδικούμε. Υπήρχε και το κλίμα στην ομάδα γι΄ αυτό το πράγμα. Να είχαμε καλή εικόνα και να ήμασταν ανταγωνιστικοί. Από το πρώτο λεπτό δεν δείξαμε αυτήν την εικόνα. 

Παίξαμε ένα μπάσκετ της μίας πάσας, γίναμε εγωιστές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποβάλλουμε. Και δυστυχώς αν και δείξαμε στο 4ο δεκάλεπτο κάποια σημάδια ανάκαμψης, η εικόνα ήταν κακή. Τηρουμένων βέβαια και των αναλογιών καθώς παίζαμε με μια ομάδα η οποία κερδίζει όπου πάει στην Ευρώπη. 

Ίσως εγώ να είμαι πιο αισιόδοξος απ' ότι θα έπρεπε. Επειδή είναι και τέτοιες ημέρες δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία, τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του και στην δική μας ομάδα να έρθουμε με άλλο μυαλό του χρόνου ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής». 

Για το 2024 και τι θα ήθελε, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Το πρώτο και το κύριο είναι η υγεία σε όλον τον κόσμο. Από εκεί και πέρα να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Με κεφαλαία. Έχουμε καλό κλίμα, έχουμε διάθεση, έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες και μεγάλες προσωπικότητες στην ομάδα. Οπότε πρέπει να το πετύχουμε».