Η Λιμόζ έβγαλε πρώην NBAer από την σύνταξη για να ενισχύσει το ρόστερ της (pic)

Τάιρελ Τέρι - Φωτ. IMAGO

Η Λιμόζ έβγαλε πρώην NBAer από την σύνταξη για να ενισχύσει το ρόστερ της (pic)

Χρήστος Τσάλτας 17:42 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 03.08.2024

Μεταγραφή-έκπληξη από την Λιμόζ, η οποία ανακοίνωσε την μεταγραφή του Τάιρελ Τέρι, ο οποίος το 2022 αποσύρθηκε από τα παρκέ και τώρα ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη δράση.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Τάιρελ Τέρι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα παρκέ, βάζοντας σε ηλικία μόλις 22 ετών τέλος σε μια καριέρα που είχε πολλές προοπτικές για να γίνει λαμπρή. Αιτία αυτής της απόφασης ήταν τα θέματα ψυχολογικής υγείας που αντιμετώπιζε λίγο μετά την είσοδό του στο ΝΒΑ.

Οι προσδοκίες γύρω από την περίπτωσή του ήταν υψηλές, όμως στο ξεκίνημα της παρουσίας του στο ΝΒΑ ο Τέρι δεν κατάφερε να βρει ρόλο ούτε στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά ούτε και στους Μέμφις Γκριζλις, παίζοντας συνολικά μόλις 13 παιχνίδια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Εκτός Ολυμπιακού τουρνουά η Ισπανία, ηττήθηκε από τον Καναδά

Εκτός Ολυμπιακού τουρνουά η Ισπανία, ηττήθηκε από τον Καναδά

Ο Καναδάς επιβλήθηκε της Ισπανίας με σκορ 88-85 και πήρε την πρόκριση ως πρώτος του ομίλου στο Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ, αφήνοντας τους αντιπάλους του στην τέταρτη και τελευταία θέση. Δεύτερη τερμάτισε η Αυστραλία, στην 3η θέση η Ελλάδα.

Έπειτα από 1,5 χρόνο ο Τέρι πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη δράση. Και αυτό θα γίνει στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Λιμόζ. Οι «Λιμουζό» κάνουν νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα αυτό το καλοκαίρι, με τον Κρόφορντ Πάλμερ να έχει αναλάβει, ως υπεύθυνος του front office να «χτίσει» την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Οι «πράσινοι» στράφηκαν στην περίπτωση του Τέρι και κατέληξαν άμεσα σε συμφωνία, επικυρώνοντας το deal. Έτσι, έπειτα από 1,5 χρόνο αγωνιστικής απραξίας αλλά και περισυλλογής, ο Τέρι θα πατήσει και πάλι παρκέ, κάνοντας το δικό του comeback, σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα είναι ο παίκτης που θα ηγείται και θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά.

Με την κίνηση αυτή μάλιστα η Λιμόζ ενισχύει την περιφέρειά της με τον απόφοιτο του Στάνφορντ, ο οποίος είχε επιλεγεί στο νο.31 του NBA Draft του 2020 από τους Ντάλας Μάβερικς. «Είμαι ενθουσιασμένος και έτοιμος να βοηθήσω τη Λιμοζ να φτάσει σε νίκες», ήταν τα πρώτα λόγια του Τέρι, που έδειξε με το.... καλημέρα έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.