Λιμόζ: Σε δύσκολη θέση η γαλλική ομάδα, ξεκινούν έρευνες της από τις τοπικές αρχές

Λιμόζ: Σε δύσκολη θέση η γαλλική ομάδα, ξεκινούν έρευνες της από τις τοπικές αρχές

Νίκος Καλαμπάκας 18:01 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 14.08.2024

Η Λιμόζ έχει απώλειες 2,3 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, πυροδοτώντας έρευνα από τις τοπικές αρχές και αναστολή πληρωμής από τον δήμο της Λιμόζ. Τα σχόλια του εμπορικού διευθυντή του συλλόγου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ η ομάδα ήθελε να χρησιμοποιήσει έναν επινοημένο λόγο για να απολύσει με μικρότερο κόστος τον αθλητικό διευθυντή της.

Μια ομάδα της Γαλλικής Λίγκας (LNB), η Λιμόζ, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει σειρά ενεργειών κατά του συλλόγου.

Αν και οι εκπρόσωποι της οργάνωσης το αρνούνται , η Λιμόζ φέρεται να έχει απώλεια 2,3 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, γράφει το Le Populaire du Center.

Επιπλέον, το ίδρυμα ελέγχου που επιβλέπει το πρωτάθλημα της LNB δημοσίευσε ότι η Λιμόζ είχε χάσει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ τις δύο τελευταίες σεζόν . Οι τοπικές αρχές -η Μητροπολιτική Αστυνομία - έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

Ο σύλλογος έχει ήδη τιμωρηθεί από το LNB. Συγκεκριμένα, δύο νίκες αφαιρέθηκαν από το σύνολο της ομάδας αυτή τη σεζόν (αν και το αρχικό αίτημα ήταν να αφαιρεθούν τρία παιχνίδια).

Στις 14 Φεβρουαρίου, ο δήμος της Λιμόζ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις πληρωμές στην ομάδα μπάσκετ. Σύμφωνα με το Le Populaire , το ποσό ανέρχεται σε περίπου 400.000 ευρώ.

Ο εμπορικός διευθυντής του συλλόγου, Γκιγιόμ Λανάβ, ο οποίος είναι γαμπρός της ιδιοκτήτριας του συλλόγου, Σελίν Φόρτε, έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο αφού καταφέρθηκε εναντίον των παλιών υπαλλήλων της ομάδας και υπερασπίστηκε τη δουλειά του για αύξηση του εισοδήματος. Ο Λανάβ έκτοτε ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση μετά το τέλος της σεζόν.

Η Λιμόζ θέλησε επίσης να απολύσει τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Κέβιν Άνστετ, χρησιμοποιώντας σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά για να μειώσει το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει για την αποζημίωσή του. Ο κόουτς της ομάδας, Πιοτρ Πίγλα, έχει ήδη αποχωρήσει και εντάχθηκε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι πιο πιστοί οπαδοί της Λιμόζ αποκαλούν αυτό το σόου - κλόουν και έχουν επιδείξει πολλά πανό κατά της διοίκησης του συλλόγου κατά τη διάρκεια των αγώνων.