Λιόλιος: «Είμαστε περήφανοι για τους προπονητές και τους παίκτες μας, παίρνω την ευθύνη του αποκλεισμού»

Βαγγέλης Λιόλιος

i

©Intime

Λιόλιος: «Είμαστε περήφανοι για τους προπονητές και τους παίκτες μας, παίρνω την ευθύνη του αποκλεισμού»

Νίκος Καλαμπάκας 13:47 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 14.08.2024

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού της Ελλάδας από τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ. Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ μετά την ήττα της εθνικής μας από τη Λετονία.

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με ήττα το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στον τελευταίο της αγώνα είδε το Μαυροβούνιο να επιβάλλεται με 73-69. Μετά τον αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στους λόγους του αποκλεισμού, ενώ δήλωσε υπερήφανος για την εικόνα της ομάδας, επισημαίνοντας ότι ο ποιοτικός στόχος στο Μουντομπάσκετ ήταν να δώσει η ομάδα τον καλύτερό της εαυτό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λιόλιου:

«Ο αγωνιστικός στόχος του Παγκοσμίου ήταν μια διάκριση και να κατακτήσουμε θέση που θα μας οδηγούσε στην Ολυμπιάδα και ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη.

Ο ποιοτικός στόχος ήταν η ομάδα να δώσει το καλύτερο της εαυτό. Να έχει μαχητικότητα, αυταπάρνηση και ενότητα. Αυτό ζητήθηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους παίκτες. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη.

Οι παίκτες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και ένα μήνυμα πάθους και αυτοθυσίας προς την Ελληνική κοινωνία. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες τι σημαίνει να φοράς αυτή η φανέλα. Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση και τους δίνω συγχαρητήρια.

Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε η Διοίκηση και εγώ προσωπικά. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσαμε και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτούς».

Εθνική Λιθουανίας: Οι αθέατες πλευρές της καλύτερης πορείας της τελευταίας επταετίας
FIBA WORLD CUP

10:01 - 03.09.2023

Εθνική Λιθουανίας: Οι αθέατες πλευρές της καλύτερης πορείας της τελευταίας επταετίας

Από το 2017 και μετά η Λιθουανία βρίσκόταν μεταξύ φθοράς και αφθασίας. Τώρα επέστρεψε στην ελίτ και το Sportal παρουσιάζει τους λόγους και τις αιτίες πίσω από την εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: