Λιόλιος: «Ο Σπανούλης ήταν ο καταλληλότερος για τη θέση του προπονητή, είναι ο στρατηγός της Εθνικής»

Λιόλιος: «Ο Σπανούλης ήταν ο καταλληλότερος για τη θέση του προπονητή, είναι ο στρατηγός της Εθνικής»

Χρήστος Τσάλτας 14:23 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Ο Βαγγέλης Λιόλιος καλωσόρισε τον Βασίλη Σπανούλη στη θέση του head coach στην Εθνική ομάδα, τον χαρακτήρσε «στρατηγό» της γαλανόλευκης και υπογράμμισε πως ήταν ο καταλληλότερος για τη θέση.

Σε νέα εποχή μπήκε η Εθνική ομάδα, η οποία εγκαινίασε την συνεργασία της με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα βρεθεί στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου για τα επόμενα δύο χρόνια. Έχοντας στο πλευρό του παίκτες-θρύλους, όπως ο Νίκος Ζήσης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Σπανούλης αναμένεται να καθοδηγήσει την «γαλανόλευκη».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας του Kill Bill στον γαλανόλευκο πάγκο.

Όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος:

«Καλησπέρα σε όλους. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Πρέπει να ευχαριστήσω, ως πρόεδρος της ΕΟΚ, τον προηγούμενο ομοσπονδιακό προπονητή, τον κύριο Ιτούδη, για την συνεισφορά. Πέραν την ευχαριστία, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνω στον Σωτήρη Μανωλόπουλο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο και φυσικά όλο το σταφ. Τους ευχαριστώ για την αγάπη στην Εθνική. Πριν από λίγο καιρό μετά από μια συνάντηση που είχα αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσει η συνεργασία μας και στο μυαλό μου ήταν η αναζήτηση του επόμενου προπονητή.

Το τιμόνι δίνεται στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Όταν τελειώσαμε από το παγκόσμιο στη Μανίλα και ρωτήθηκα για την πορεία της Εθνικής είχα πει ότι όσο είμαι εγώ στην Ομοσπονδία είχαμε δύο στοιχεία διαφορετικά σε Ευρωμπάσκετ και Παγκόσμιο. Δεν είχαμε αγωνιστική επιτυχία, είχαμε δυο διαφορετικά ποιοτικά στοιχεία. Στην πρώτη χρονιά είχαμε συ στράτευση, στη δεύτερη είχαμε ομόνοια, είχαμε ομάδα. Η σκέψη μας για να πάμε στο επόμενο στάδιο ήταν να έχουμε και τα δύο στοιχεία. Αυτή είναι η Εθνική. Η Εθνική δεν είναι μια κλασσική ομάδα.

Η Εθνική εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Είναι πολύ πιο πάνω απ ' όλους μας. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε όσα περιέγραψα οδηγούν αβίαστα στο ότι ο καταλληλότερος για την θέση ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Η Εθνική έχει ανάγκη να παρουσιαστεί όπως στο παρελθόν. Πρέπει να είναι η Εθνική ομάδα όλων των Ελλήνων.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα ηγείται ο Βασίλης Σπανούλης. Θα δείξουμε τι σημαίνει Εθνική και όλοι μας μονιασμένοι θα εκπροσωπούμε ένα ολόκληρο έθνος. Πάντα ο Βασίλης ήταν ένας στρατιώτης της Εθνικής. Από χθες είναι ο στρατηγός. Τον ευχαριστούμε και όλα όσα ονειρευόμαστε θα τα ζήσουμε».

Για τους λόγους που ανέλαβε ο Σπανούλης τώρα τη θέση του προπονητή: «Θέλουμε τον Βασίλη για πολλά χρόνια και ελπίζουμε μετά από αρκετά χρόνια και να συνεχίζουμε χαρούμενοι και να λέμε ότι η Εθνική είναι η ομάδα μας. Πάντα λέω κάλλιο αργά παρά ποτέ, τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή».

Για το αν είναι άλμα για την Εθνική να δώσει τα ηνία στον Βασίλη Σπανούλη: «Εγώ είμαι σίγουρος. Όχι άλμα δεν είναι, αναγκαιότητα είναι. Είμαι ήρεμος και σίγουρος για την Εθνική. Με τον Βασίλη όταν μιλήσαμε και όταν μιλάμε μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα βλέπω τα μάτια τους. Η ματιά του είναι καθηλωτική».

Για τα μηνύματα της FIBA για το Προολυμπιακό: «Είναι γεγονός ότι καταθέσαμε φάκελο για να διοργανώσουμε Προολυμπιακό. Είναι πλήρης φάκελος. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός το Προολυμπιακό. Έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια διοργάνωση που αν την πάρουμε θα είναι 16 χρόνια μετά. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν η FIBA μας δώσει τη διοργάνωση. Θα έχουμε δύο back to back διοργανώσεις μαζί με το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Η Ελλάδα θα επιστρέψει στον χάρτη. Θα ξέρουμε στις 15 Νοεμβρίου. Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Δουλεύοντας τον φάκελο θα μπορέσουμε να πάρουμε το ένα από τα 4 εισιτήρια. Η ομοσπονδία είναι εδώ να βοηθάει την Εθνική για το καλύτερο. Πάντα κοιτάζοντας να είμαστε σε ένα ουδέτερο περιβάλλον. Δεν θα επηρεάσει η υποψηφιότητα τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Η Εθνική είναι ο βασικός πυλώνας, αλλά υπάρχει και το ερασιτεχνικό μπάσκετ. Πρέπει να έχουμε έσοδα. Πρέπει να προνοήσει η ομοσπονδία».

Σπανούλης: «Ονειρική στιγμή, χρέος μας να αφήσουμε κληρονομιά»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

14:31 - 03.10.2023

Σπανούλης: «Ονειρική στιγμή, χρέος μας να αφήσουμε κληρονομιά»

Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα της Εθνικής τόνισε πως ήταν όνειρο για τον ίδιο η θέση του προπονητή και επεσήμανε πως είναι χρέος να αφήσει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Για την αποτίμηση της διετίας Ιτούδη: «Δεν μου αρέσει να απαντάω σε δημοσιεύματα. Με τον Ιτούδη ήμασταν 2 χρόναι μαζί και όταν βρεθήκαμε σε στυνάντηση είπαμε από κοινού να χωρίσουμε και είπε πως δεν ήθελε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση γιατί είναι φαν της Εθνικής. Δεν υπάρχει λόγος να βγαίνουμε να απαντάμε σε δημοσιεύματα. Δεν γίνεται δουλειά έτσι».

Tags: