Χωρίς Βαλαντσιούνας οι κλήσεις της Λιθουανίας

Ντίμσα, Βαλαντσιούνας, Γιοκουμπάιτις

i

@FIBA

Χωρίς Βαλαντσιούνας οι κλήσεις της Λιθουανίας

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:06 - 16.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 16.06.2024

Η Λιθουανία ανακοίνωσε τις κλήσεις της για το Προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να απουσιάζει. Μέσα ο Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού και ο Κουζμίνσκας της ΑΕΚ, εκτός ο Μπραζντέικις του Ολυμπιακού.

Χωρίς τον Γιόνας Βαλαντσιούνας θα παίξει στο Προολυμπιακό του Πουέρτο Ρίκο η εθνική ομάδα της Λιθουανίας.

Ο 32χρονος σέντερ είναι free agent αυτό το καλοκαίρι στο NBA και δεν θέλει να ρισκάρει έναν πιθανό τραυματισμό, που θα του στερήσει να υπογράψει ένα καλό συμβόλαιο, με τον ίδιο να έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα πως θέλει να μείνει εκτός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα ενισχύσει την ομάδα σε περίπτωση πρόκρισης στο Παρίσι.

Τη θέση του Βαλαντσιούνας στην αποστολή θα πάρει ο 19χρονος Μοτιέγιους Κρίβας, ο οποίος αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τους Αριζόνα Ουάιλντκατς, ενώ έχουμε και… Έλληνες στις κλήσεις. Πρόκειται για τους Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ, με τον Ίγκνας Μπραζντέικις του Ολυμπιακού να μένει επίσης εκτός.

Αντίπαλοι της Λιθουανίας στον πρώτο όμιλο του Προολυμπιακού είναι οι Μεξικό και Ακτή Ελεφαντοστού.

Η προεπιλογή αποτελείται από τους: Γιοκουμπάιτις, Λεκαβίτσιους, Ντίμσα, Σιρβίντις, Γκριγκόνις, Γκιεντράιτις, Καρινιάουσκας, Μπουτκεβίτσιους, Ουλάνοβας, Κουζμίνσκας, Σεντεκέρσκις, Μπέντζιους, Τουμπέλις, Κρίβας, Σαμπόνις, Μοτιεγιούνας.