Λιθουανός αναλυτής μπάσκετ απολύθηκε επειδή είπε «μαϊμού» και «ζώο» τον Ντρέιμοντ Γκριν (vid)

Ντρέιμοντ Γκριν

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Λιθουανός αναλυτής μπάσκετ απολύθηκε επειδή είπε «μαϊμού» και «ζώο» τον Ντρέιμοντ Γκριν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:55 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 14.08.2024

Σχολιάζοντας τη φάση που ο Ντρέιμοντ Γκριν πάτησε τον Ντομάντας Σαμπόνις, ο οικοδεσπότης του μπασκετικού Λιθουανικού podcast Καρόλις Τισκεβίτσιους, αναφέρθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον παίκτη των Ουόριορς και... έχασε τη δουλειά του.

Η ιστορία προκάλεσε αντιδράσεις. Άλλωστε ο Ντρέιμοντ Γκριν με τη συμπεριφορά του δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φέρει αναστάτωση. Τώρα, η κίνησή του να πατήσει με δύναμη στο στέρνο τον Ντομάντας Σαμπόνις κατά τη διάρκεια του δεύτερου ματς των Ουόριορς με τους Κινγκς προκάλεσε ουκ ολίγα σχόλια. 

Ο Γκριν αρχικά προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αλλά δεν... έπεισε κανέναν και ειδικά το NBA που απέκλεισε τη συμμετοχή του στο τρίτο παιχνίδι κι ενώ το Σακραμέντο έχει νικήσει τα δύο πρώτα. 

Ο Σαμπόνις την ίδια ώρα προσπαθεί να ξεπεράσει τους πόνους που νιώθει ακόμα στο σώμα του και είναι αμφίβολος για το πρώτο ματς στο Γκόλντεν Στέιτ. Ο Γκριν πάντως, έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών μετά την απαράδεκτη κίνησή του, ασχέτως αν είχε προηγηθεί το φάουλ του Σαμπόνις και το κράτημα του ποδιού του. 

Πίσω στη Λιθουανία, την πατρίδα του σούπερ σταρ των Βασιλιάδων ο εκνευρισμός προς το πρόσωπο του Γκριν είναι ακόμα μεγαλύτερος από τον... μέσο όρο. Το θέμα που προέκυψε όμως, έχει να κάνει με τον Καρόλις Τισκεβίτσιους, ο οποίος είναι ο οικοδεσπότης διάσημου postcast της χώρας από τη Βαλτική. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ήταν πιο... απαράδεκτη και από του Γκριν. Χαρακτήρισε τον φόργουορντ των πρωταθλητών ως... «κανονικό ζώο» και τον παρομοίασε με «μαϊμού». 

Αν και εξήγησε πως δεν το έκανε με ρατσιστικό τρόπο, η αλήθεια είναι πως οι συγκεκριμένες εκφράσεις και λέξεις έχουν συνδυαστεί ιστορικά με συμπεριφορές ακραίου φανατισμού και ρατσισμού. Οπότε όπως και ο Γκριν δεν έπεισε κανέναν όταν είπε ότι «δεν ήξερα που να βάλω το πόδι μου» αναφερόμενος στη στιγμή που πάτησε τον αντίπαλό του, έτσι και ο Τισκεβίτσιους πλήρωσε τις ρατσιστικές του απόψεις με την απόλυσή του.