«Θρίλερ» στη Ρόδο με τον Γούντμπερι να δίνει το... φιλί της ζωής στον Άρη
i

© Intime

«Θρίλερ» στη Ρόδο με τον Γούντμπερι να δίνει το... φιλί της ζωής στον Άρη

Ευτυχία Οικονομίδου 19:03 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:52 - 26.10.2024

Ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχτηκε τον Άρη για την 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL με τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς να γίνονται... θρίλερ με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τη νίκη (84-85) κάνοντας απίθανη ανατροπή από το -19.

Απίστευτο ματς. Ανατροπή στην ανατροπή και νικητές οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο δευτερόλεπτο με... σωτήρα τον Τρέι Γούντμπερι για το 84-85 ανάμεσα στον Κολοσσό και τον Άρη στη Ρόδο.

Το ματς

Η αρχή του παιχνιδιού σε τίποτα δεν δημιούργησε προσδοκίες για αυτό που θα ακολουθούσε. Καμία ομάδα δεν ενθουσίασε με τις επιθετικές επιλογές της, ωστόσο οι γηπεδούχοι διατήρησαν ένα προβάδισμα με κορυφαίο τον Τόνεϊ (23-15).

Το συγκλονιστικό τελευταίο λεπτό του Κολοσσός-Άρης! (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:31 - 26.10.2024

Το συγκλονιστικό τελευταίο λεπτό του Κολοσσός-Άρης! (vid)

Κολοσσός και Άρης μας χάρισαν ένα απίστευτο φινάλε στα τελευταία λεπτά της μεταξύ τους αναμέτρησης, με τους δεύτερους να ξεπερνούν το... σοκ του απίστευτου καλαθιού του Σλαφτσάκη και να ευστοχούν με τον Γούντμπερι για να φύγουν νικητές από τη Ρόδο με το τελικό 84-85.

Οι Ροδίτες ανέβασαν επικίνδυνα τον ρυθμό τους στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Άρη να δείχνει ανίκανος να αντιδράσει. Κλεψίματα, επιθετικά ριμπάουντ και ευστοχία από τη μία και λάθη, ανοργανωσιά και κακή αμυντική λειτουργία από την άλλη, ώστε ο Κολοσσός να φέρει τα... πάνω κάτω στο ματς και να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα 15 πόντων (43-28).

Η ομάδα του κόουτς Σιγάλα έμοιαζε απλησίαστη και με τα τρία τρίποντα δια χειρός Τάιλερ Νέλσον έστειλε τη διαφορά στο +19 προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (54-35, 23'). Ο Άρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και αντέδρασε με 0-8 σερί για το 54-43 στο 26ο λεπτό. Ο Κολοσσός ωστόσο διατήρησε την υπεροχή του με την αποτελεσματικότητα των Μπιλλή και Πετρόπουλου για να οδηγηθεί στο... τρελό τέταρτο δεκάλεπτο με 9 πόντους διαφορά (67-58).

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν σιγά σιγά να... ροκανίζουν κι άλλο τη διαφορά και παρά τις προσπάθειες του Κολοσσού να διατηρηθεί σε θέση οδηγού με τον Γκάουντλοκ έτρεξε ένα σερί 0-12 για να πάρει εν τέλει το προβάδισμα με τρίποντο του Λευτέρη Μποχωρίδη τρία λεπτά πριν το φινάλε (74-75).

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια μία με τον Νέλσον για τον Κολοσσό (81-80), μία ο ΝτεΤζούλιους που έβαλε απίστευτο τρίποντο (81-83) με οκτώ δευτερόλεπτα να απομένουν, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στην επαναφορά ο Τόνεϊ μπερδεύτηκε και φοβήθηκε μην πέσει σε παράβαση πέντε δευτερολέπτων πετώντας άτσαλα την μπάλα στον Διαμαντή Σλαφτσάκη ο οποίος με τη σειρά του πέτυχε ένα σπάνιο τρίποντο (84-83), εκτός ισορροπίας πετώντας τη μπάλα σχεδόν έτοιμος να βγει εκτός παρκέ 4.1'' πριν το φινάλε. Ο Γούντμπερι ευστόχησε όμως σε καλάθι 1.5'' πριν το τέλος κι έδωσε τη νίκη στον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-28, 67-58, 84-85