Η Μονακό μπήκε με το... δεξί στην Euroleague

Η Μονακό μπήκε με το... δεξί στην Euroleague

Sportal newsroom 22:04 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 04.10.2024

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της φετινής Euroleague για τη Μονακό που επικράτησε εντός έδρας της Αρμάνι με σκορ 93-80.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Μονακό στη φετινή Euroleague, αφού οι Γάλλοι επικράτησαν εντός έδρας της Αρμάνι με σκορ 93-80. Ο Ντιαλό ήταν σε μεγάλα κέφια, όμως ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στους παίκτες του Ομπράντοβιτς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μονακό ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυαντά στον αγώνα. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν φανερά πιο συγκεντρωμένοι από τους αντιπάλους τους και τους περιόρισαν αρκετά, έχοντας από το ξεκίνημα του αγώνα το πάνω χέρι. Η επιθετική πολυφωνία της, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Αρμάνι να βρει λύσει, έφεραν τους γηπεδούχους στο +12 στο τέλος της 1ης περιόδου (22-10) και η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι η Αρμάνι ήταν φανερά εκτός κλίματος.

00:14 - 04.10.2024

Μονακό - Αρμάνι Μιλάνο 93-80: Τα highlights της αναμέτρησης

Η Μονακό επικράτησε 93-80 της Αρμάνι Μιλάνο στην πρεμιέρα της Euroleague. Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.

Την ίδια εξέλιξη είχε το ματς και στη 2η περίοδο. Η Αρμάνι έβρισκε πόντους με το... σταγονόμετρο, αφού μόνο ο Λεντέι με τον Σιλντς μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, την ώρα που η Μονακό είχε ανάψει για τα καλά τις... μηχανές και οι Τζέιμς, Κορκμάζ, Ντιαλό και Οκόμπο άρχισαν να... φορτώνουν τη στατιστική τους! Στο ημίχρονο η διαφορά είχε πλέον εκτοξευθεί στους 21 πόντους (47-26) και όλα έδειχναν ότι η Μονακό θα είχε ένα εύκολο βράδυ!

Όλοι, εκτός από τους παίκτες του Ετόρε Μεσίνα, που στην 3η περίοδο εμφανίστηκαν με το... τσιπάκι αλλαγμένο. Τρέχοντας επί μέρους σκορ 16-7 μείωσαν στους 7 (55-42) την ώρα που ο Κορκμάζ αποχωρούσε από το παρκέ εξαιτίας τραυματισμού. Ακολούθησε ένα 7-0 της Μονακό για το 62-42, γεγονός που αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών του Ομπράντοβιτς, οδηγώντας τους ξανά στα... μονοπάτια του πρώτου ημιχρόνου! Στο 30' η τάξη είχε αποκατασταθεί για τη Μονακό, το ταμπλό έγραφε 66-49 το +16 έδειχνε διαφορά ασφαλείας.

Η Αρμάνι έκανε μια προσπάθεια να επανέλθει, η Μονακό άντεξε στην αντεπίθεση και έτσι το τελικό ..-.. φέρνει την ομάδα του Πριγκιπάτου στο 1-0.

MVP

Ο Άλφα Ντιαλό ήταν εξαιρετικός και ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε. Σημείωσε 20 πόντους και ήταν ο παίκτης που οδήγησε επιθετικά σε κρίσιμα σημεία τη Μονακό.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το μουδιασμένο ξεκίνημα του αγώνα από την πλευρά της Αρμάνι, εκτός από διαφορά έδωσε κι αυτοπεποίθηση στη Μονακό. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς όποτε ήθελαν ανέβαζαν ταχύτητα και φαίνονταν πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μονακό υποδέχεται τη Μακάμπι, ενώ η Αρμάνι παίζει εντός έδρας με την Παρί!

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-26, 66-49, 93-80

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Δείτε το Play by play της αναμέτρησης εδώ

Sportal Euroleague Show με την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα