Μέγας Σορτς «ξέρανε» την Μονακό!

Μέγας Σορτς «ξέρανε» την Μονακό!

Χρήστος Τσάλτας 22:01 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:30 - 25.10.2024

Ένας σπουδαίος Τι Τζέι Σορτς πήρε την Παρί στις πλάτες του και με μια επιβλητική εμφάνιση οδήγησε την ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ στη δεύτερη νίκη της στην Euroleague (87-80).

Όσοι βρέθηκαν στο Gaston Medecin ή παρακολούθησαν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μονακό και Παρί γίναν μάρτυρες μιας μεγαλειώδους εμφάνισης από τον Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της Μονακό, με εξαιρετική εικόνα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε σπουδαίες άμυνες και στο φινάλε έφτασε σε τεράστια νίκη.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Παρί ανέβηκε στο 2-3, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη επιτυχία της στην διοργάνωση, έπειτα από τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στην αντίπερα όχθη, η Μονακό υποχώρησε στο 3-2.

O Τι Τζέι Σορτς με έναν μεγαλοπρεπές double double 28 πόντων και 10 ασίστ έκανε τη διαφορά, με τον Τάισον Ουόρντ να προσθέτει 15 πόντους. Για την Μονακό, Μαμ Τζαιτέχ, Μάικ Τζέιμς και Ελί Οκόμπο είχαν από 13 πόντους ο καθένας, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης έμεινε στο παρκέ για 15 λεπτά έχοντας 6 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομαδες να πηγαίνουν χέρι χέρι και καμία να μην χτίζει διαφορά. Ο Σορτς ήταν ορεξάτος και έδωσε σκορ για την ομάδα του με τον Ουόρντ να ακολουθεί, την ώρα που η Μονακό βρήκε σκορ με τον Τζέιμς, για το 22-25 του πρώτου δεκαλέπτου. Η Μονακό αντέδρασε, βρήκε λύσεις με Τζαϊτέχ και Παπαγιάννη να χτυπούν κοντά στο καλάθι. Η Παρί είχε καλό ρυθμό, με τον Μάλκολμ να αναλαμβάνει δράση και κράτησε τον έλεγχο για το 43-49 του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους χάρη στον Οκόμπο. Ο Γάλλος γκαρντ έδωσε λύσεις και ήταν ορεξάτος στο δεύτερο μέρος, με την Μονακό να ανατρέπει το σκηνικό και να δείχνει ικανή να φτάσει στη νίκη (64-63). Ο Ντιαλό μπήκε στην εξίσωση επιθετικά για την Μονακό, η οποία κράτησε τα ηνία (77-74, 36'). Η απάντηση της Παρί ήρθε με τον Σορτς να σερβίρει και τον Γιάντουνεν να δίνει σκορ (80-84, 39'). Ο Οκόμπο έκανε air ball και ο Σορτς με έναν μεγάλο καλάθι μπροστά στον Τζαϊτέχ «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του (80-86). Μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τον έλεγχο και έφτασαν σε μεγάλη νίκη.

MVP

Υπάρχει αμφιβολία για τον MVP; Ο Τι Τζέι Σορτς με μια μεγαλειώδη εμφάνιση 28 πόντων και 10 ασίστ οδήγησε την Παρί σε θρίαμβο στο ντέρμπι της Γαλλίας, δείχνοντας την κλάση του.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αντίδραση που έδειξε η Παρί στα τελευταία λεπτά. Από το 77-74 των Μονεγάσκων έβγαλε αντίδραση και με επί μέρους 3-12 ανάτρεψε το παιχνίδι και έφτασε σε θρίαμβο.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-49, 64-63, 80-87.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6Η)

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Μονακό ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν, στην Stark Arena, την ώρα που η Παρί θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να τεθεί αντιμέτωπη με την Άλμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.