Η Μπασκόνια συνέχισε το εντός έδρας σερί της απέναντι στην Παρτίζαν και πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα

Μπασκόνια

i

© Photo by Manu Lozano/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπασκόνια συνέχισε το εντός έδρας σερί της απέναντι στην Παρτίζαν και πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα

Ευτυχία Οικονομίδου 23:41 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 03.10.2024

Η Μπασκόνια με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο δε μπόρεσε να δώσει τη χαρά της νίκης στην πρεμιέρα στην Παρτίζαν (88-82) η οποία έχει να κερδίσει εκτός έδρας τους Βάσκους 23 χρόνια, από το 2001.

Δείτε το box score του αγώνα εδώ

Η Μπασκόνια υποδέχτηκε την Παρτίζαν στην έδρα της για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague με τις δύο ομάδες να πέφτουν σε μία πραγματική... μάχη που είχε έναν νικητή, όμως, τους Βάσκους οι οποίοι με όπλο την ενέργειά τους στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαν με το... δεξί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (88-82),

Για τους Βάσκους τη διαφορά έκανε η επιθετική τους πολυφωνία με τον Μάρκους Χάουαρντ να σημειώνει 17 πόντους, τον Τιμοτέ Καμπαρό 15 με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και τον Τσίμα Μονέκε να ακολουθεί με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για τους Σέρβους ξεχώρισαν οι Ταϊρίκ Τζόουνς με 22 πόντους και 4 ριμπάουντ και Μπράντον Ντέιβις με άλλους 20 πόντους. Να σημειωθεί πως η Παρτίζαν έχει να κερδίσει στην έδρα της Μπασκόνια 23 χρόνια από το 2001 και το σερί αυτό έχει ήδη διευρυνθεί.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο... ζεστά στην αναμέτρηση με τον Τιμοτέ Καμπαρό να δίνει το σύνθημα (9-3, στο 4'). Τότε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με ένα 10-0 σερί κατάφερε να περάσει μπροστά (9-13, στο 7') με κύριο εκφραστή τον Βάνια Μαρίνκοβιτς. Κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα με την Παρτίζαν να πασχίζει να κρατήσει έστω κι ένα μικρό προβάδισμα (27-31, στο 15') με τον Μπράντον Ντέιβις να κρατά τα ηνία των Σέρβων. Ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν εκείνος που πάλευε να ισοφαρίσει, ωστόσο ο Ιζαάκ Μπόνγκα είχε άλλη γνώμη με ένα προσωπικό του 5-0 σερί για το 32-38.

Μετά την ανάπαυλα, ο Τσίμα Μονέκε πήρε την σκυτάλη των Βάσκων μειώνοντας τη διαφορά στο τρίποντο (43-46, στο 23'), με τον Τάντας Σεντεκέρσκις να τον ακολουθεί, όμως ο Καμάρ Μπάλντουιν ήταν ο παίκτης εκείνος που έφερε την ισοφάριση στο 27ο λεπτό (54-54). Δύο σερί τρίποντα από πλευράς Παρτίζαν έκαναν τους Σέρβους να ξεφύγουν και πάλι, ωστόσο Χάουαρντ και Καμπαρό μείωσαν και πάλι στον πόντο (59-60) με ένα επικό κάρφωμα του δεύτερου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό... θρίλερ, καθώς εκεί που φαινόταν πως η ομάδα του κόουτς Ομπράντοβιτς εύκολα ή δύσκολα θα διατηρούσε το πάνω χέρι, οι Βάσκοι δεν τα παράτησαν εύκολα. Με την επιθετική της πολυφωνία και την πολύτιμη βοήθεια των Καμπαρό και Σεντεκέρσκις η Μπασκόνια ανέτρεψε τα δεδομένα και πέρασε μπροστά στα τελευταία δύο λεπτά πριν το φινάλε (80-74) και ήταν και αυτοί που έδωσαν τον αέρα της νίκης στη γηπεδούχο.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 32-38, 59-60, 88-82

Sportal Euroleague Show με την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα