Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με «μαέστρο» Σλούκα και «θηρίο» Λεσόρ (vids+stats)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με «μαέστρο» Σλούκα και «θηρίο» Λεσόρ (vids+stats)

Ηλίας Λαλιώτης 19:04 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 14.08.2024

Με τους 11 παίκτες που αγωνίστηκαν να σκοράρουν, τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει εξαιρετικά με 11 ασίστ και τον Ματίας Λεσόρ να κυριαρχεί στη ρακέτα με 22 πόντους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 89-77 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Nick Galis Tournament.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Nick Galis Tournament, όπου έδωσε τα πρώτα δυνατά φιλικά επιπέδου EuroLeague, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν. Μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε το Σάββατο (16/9), το Τριφύλλι αντιμετώπισε την Κυριακή (17/9) την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Οντέντ Κατάς και με σαφέστατη βελτιωμένη εικόνα επικράτησε με 89-77.

Παρότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προερχόταν από παιχνίδι μια μέρα πριν, αλλά και μία σκληρή προπόνηση λίγες ώρες νωρίτερα στο κλειστό της Καλλιθέας, έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πράσινοι είχαν πολύ καλύτερη δημιουργία (11 ασίστ από τον Σλούκα), μεγαλύτερη ευστοχία από την περίμετρο (8/19), είχαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνεργασίες που θέλει ο Τούρκος προπονητής και χτύπησαν μέσα από το ζωγραφιστό με τον ανίκητο Ματίας Λεσόρ (22 πόντους), ο οποίος για δεύτερο σερί ματς ήταν εξαιρετικός.

Βελτιωμένος και θεαματικός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αταμάν να δοκιμάζει ένα διαφορετικό σχήμα (Σλούκας, Γκάι, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ) και τον Παναθηναϊκό να χτυπάει μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με τους δύο ψηλούς του μέσα από pick n' roll συνεργασίες (6-2 στο 2'). Με δύο σερί τρίποντα από Γκριγκόνις και Σλούκα η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +10 (14-4).

Με τον Ελληνα γκαρντ στο παρκέ το Τριφύλλι ήταν εξαιρετικό δημιουργικά, με τον ίδιο να έχει 4 ασίστ στα πρώτα 7,5 λεπτά που αγωνίστηκε και την ομάδα του να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-18. Με τον Σλούκα να επανέρχεται μετά από 3 λεπτά στη δεύτερη περίοδο και να φτάνει τις 7 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο από τις 14 του Παναθηναϊκού (3 ο Γκάι, 2 ο Μωραΐτης και από μία οι Γκραντ και Γκριγκόνις), τον Λεσόρ να κάνει θραύση μέσα στο ζωγραφιστό (12 πόντους στο 20λεπτο) και ευστοχία από την περίμετρο (6/13 τρίποντα), η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε το α' μέρος με διψήφια διαφορά (46-36).

Δεν πήρε το πόδι από το... γκάζι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Σλούκα, Γκραντ, Καλαϊτζάκη, Μήτογλου και Λεσόρ στο παρκέ. Ο Έλληνας γκαρντ με τον Γάλλο σέντερ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Γκραντ πήρε κάποιες ατομικές προσπάθειες και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +14 (61-47 στο 26'). Η Μακάμπι αύξησε την πίεση πάνω στην μπάλα, το Τριφύλλι δυσκολεύθηκε και υπέπεσε σε λάθη, με τον Εργκίν Αταμάν να παίρνει έξαλλος δύο σερί τάιμ άουτ για να δείξει στους παίκτες του πως να σπάσουν αυτή την πίεση. Παρά την έλλειψη ενέργειας που έβγαλε και αμυντικά ανά διαστήματα σε αυτή την περίοδο, οι Πράσινοι την ολοκλήρωσαν στο +10 (69-59).

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, προσπάθησε να βάλει στο μενού κι άλλες συνεργασίες, με τον Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ να παίρνουν μπάλες και να τελειώνουν φάσεις κοντά στο καλάθι. Κλειδώνοντας τη νίκη με βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με αυτή κόντρα στη Φενέρ. 

Δεκάλεπτα: 24-18, 46-36, 69-59, 89-77

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 2, Γκάι 8 (1), Μωραΐτης 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 8 (2 τρίποντα, 11 ασίστ), Γκραντ 7, Λεσόρ 22, Μήτογλου 11 (1), Ερνανγκόμεθ 9 (1), Γκριγκόνις 6 (2), Παπαπέτρου 12 (1).

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Μακάμπι: Κλίβελαντ 4, Γουέμπ 2, Μπράουν 14, Μπάλντγουιν 9, Μένκο 5, Σόρκιν 8, Μπαρτολομέο 3, Ριβέρο 13, Κοέν 3, Νίμπο 6, Μπλατ 4, Κόλσον 6.

Δείτε ξανά τον αγώνα στο παρακάτω βίντεο: