Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ερυθρός Αστέρας 76-85: Νίκη για τον Ερυθρό με ακαταμάχητους Ντόμπριτς και Πλάβτσιτς

Φωτ. IMAGO

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ερυθρός Αστέρας 76-85: Νίκη για τον Ερυθρό με ακαταμάχητους Ντόμπριτς και Πλάβτσιτς

Απόστολος Μαυράκης 20:41 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 13.09.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 76-85 στα πλαίσια του VTB United League, βρίσκοντας σε πολύ καλή μέρα τους Ντόμπριτς και Πλάβτσιτς.

Στα πλαίσια του VTB United League, ο Ερυθρός Αστέρας «ρέφαρε» την ήττα του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρεμιέρα και επιβλήθηκε με 76-85 της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στους παίκτες του κόουτς Σφαιρόπουλου (16-23), ωστόσο με μια πολύ καλύτερη εικόνα και ένα επιμέρους 27-22 στην δεύτερη περίοδο, η Λοκομοτίβ έκλεισε το ημίχρονο με μόλις 2 πόντους πίσω από τον Ερυθρό.

Τα δύο επόμενα δεκάλεπτα ωστόσο ανήκαν στον Ερυθρό, ο οποίος βρήκε σε πολύ καλή μέρα τον Όγκνιεν Ντόμπριτς των 20 πόντων και των 8 ριμπάουντ, αλλά και τον Ούρος Πλάβτσιτς, που κατέγραψε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, συνοδεύοντάς το με 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Σφαιρόπουλος είδε σε κέφια και τον νεοαποκτηθέντα Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, ο οποίος σταμάτησε στους 11 πόντους. Από την Λοκομοτίβ Κουμπάν ξεχώρισε ένας άλλος... Μίλλερ, ο Πάτρικ, με 17 πόντους και 7 ασίστ, παρέα με τον «19άρη» Μπι Τζέι Τζόνσον.

Η νίκη αυτή έφερε τον Ερυθρό Αστέρα στην δεύτερη θέση του Α' ομίλου του VTB United League και θα αγωνιστεί σε αγώνα κατάταξης για την 3η θέση του τουρνουά, κόντρα στον ηττημένο του αγώνα Ούνικς Καζάν-Ζενίτ. Ο νικητής του εν λόγω ζευγαριού από την άλλη, θα βρεθεί στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την θέση της λόγω των 2 νικών που έκανε σε ισάριθμα παιχνίδια.