Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν απέλυσε τον κόουτς και προσέλαβε τον... εαυτό του!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν απέλυσε τον κόουτς και προσέλαβε τον... εαυτό του!

Γιώργος Γαβριλάκης 14:41 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 12.08.2024

Ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Αντρέι Βεντίστσεφ, αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της ομάδας με τον κόουτς Αλεξάντερ Σέκουλιτς και στη θέση του αποφάσισε να δώσει μία ευκαιρία στον... εαυτό του. Αναλαμβάνει δράση ως προπονητής για πρώτη φορά στη ζωή του!

Με μία κίνηση που συνδυάζει την επίδειξη εξουσίας και τη... φιλοδοξία, ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Κουμπάν, ονόματι Αντρέι Βεντίστσεφ, αποφάσισε δύο πράγματα μέσα σε μία μέρα. Κατ' αρχάς, ανακοίνωσε την αποδέσμευση του κόουτς Αλεξάνταρ Σέκουλιτς και αμέσως μετά πήρε την πρωτοβουλία να δώσει μία ευκαιρία στον ίδιο του τον εαυτό. Και να ξεκινήσει στα 52 του χρόνια μία καριέρα στην προπονητική.

Τη νέα σεζόν λοιπόν, ο Ρώσος επιχειρηματίας, που στα νιάτα του έπαιζε μπάσκετ στην «Λοκο» χωρίς να διακριθεί ιδιαιτέρως και από το 2003 είναι ο επικεφαλής της διοίκησης, μιας ομάδας που το 2019 έφθασε μέχρι το Final Four της Euroleague και ο ίδιος τη νέα σεζόν θα έχει διπλό ρόλο.

Ο εντυπωσιακός Ομέρ Κουτλουάι: Είναι 15 ετών, γιος του «Ίμπο» και κάνει αίσθηση στην... Κρήτη! (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:35 - 12.08.2024

Ο εντυπωσιακός Ομέρ Κουτλουάι: Είναι 15 ετών, γιος του «Ίμπο» και κάνει αίσθηση στην... Κρήτη! (vid)

Ο απόγονος του πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (το 2002) Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ονομάζεται Ομέρ, ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταγωνιστεί στο Eurobasket Παίδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Από τη μία θα παραμείνει πρόεδρος του οργανισμού και από την άλλη θα είναι και ο τεχνικός της ομάδας από το Κράσνονταρ που συμμετέχει στην Βαλτική Λίγκα (VTP League), ενώ δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (όπως όλες της Ρωσίας), αλλά το 2018 είχε κατακτήσει το EuroCup με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη. Δύο χρόνια απ' ότι είχε φύγει από την Λοκομοτίβ ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως ο Βεντίστσεφ δεν έχει αναλάβει ποτέ στη ζωή του επαγγελματική ομάδα μπάσκετ ως head coach, αλλά για όλα στη ζωή υπάρχει πρώτη φορά!