Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)
i

Λόνζο Μπολ / © IMAGO

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)

Με νέο χόνδρο στο γόνατο και με μια αίσθηση αναγέννησης, ο Λόνζο Μπολ φόρεσε ξανά τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και επέστρεψε στη δράση με στυλ, για το preseason game με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Η ομάδα του νίκησε (125-123) κι εκείνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του την 14η μέρα του 2022.

Ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους πάντες και κυρίως στους επικριτές του, πως θα επιστρέψει και πως θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι μέχρι να βγουν... εκζέματα.

Το πρώτο ο Λόνζο Μπολ το έκανε και το μόνο που απομένει είναι να πράξει και το δεύτερο. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο σίγουρα, για να προσαρμοστεί και να βρει ρυθμό. Διότι, ο τραυματισμός του στο γόνατο στις 14 Ιανουαρίου του 2022 ήταν τόσο σοβαρός που τον κράτησε εκτός δράσης για 1007 μέρες. Μεσολάβησαν υποτροπές, πισωγυρίσματα, αλλά και μία τρομερή προσπάθεια από μέρους του, ώστε να παίξει ξανά το αγαπημένο του παιχνίδι. Και τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/10) ήταν η... στιγμή του!

Σχεδόν τρία χρόνια μετά από εκείνον τραυματισμό που φημολογήθηκε πως θα έβαζε τέλος στην καριέρα του, ο 26χρονος γκαρντ φόρεσε ξανά τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς με το Νο 2 και όταν κλήθηκε να μπει στον αγώνα, τότε όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο. Ως ένδειξη χαράς, αλλά και στήριξης για όλο αυτό το διάστημα που σωματικά και ψυχολογικά ο Λόνζο Μπολ υπέφερε.

Μάλιστα, μονομιάς ήταν αποτελεσματικός. Όχι το ίδιο εκρικτικός, αλλά η ποιότητά του δεν ήταν δύσκολο να φανεί εξ αποστάσεων. Κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς έπαιξε 15 λεπτά και ήταν αποτελεσματικός, σε βαθμό που ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. Κατέγραψε στη στατιστική του 10 πόντους με 2/4 τρίποντα κι από ένα ριμπάοντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ.

Οι Μπουλς μπορούν να στηριχθούν πάνω του, όπως μπόρεσαν να στηριχθούν στο preseason game και στον Τζέιβον Κάρτερ, ο οποίος αν και έπαιξε μόλις 8 λεπτά, έβαλε 6 πόντους και οι τέσσερις από αυτούς ήταν οι πιο κρίσιμοι. Αρχικά με ένα τρίποντο και ακολούθως με μία εύστοχη βολή έδωσε τη νίκη στους Ταύρους με 125-123.

Τα αποτελέσματα από την Preseason του NBA, ξημερώματα Πέμπτης (17/10)

Σικάγο Μπουλς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς: 125-123

Μαϊάμι Χιτ - Ατλάντα Χοκς: 120-111

Ντιτρόιτ Πίστονς - Κλίβελαντ Καβαλίερς: 108-92

Φιλαδέλφια Σίξερς - Μπρούκλιν Νετς: 117-95