O Λορέντζο Μπράουν πήρε το πρωτάθλημα με τη Μακάμπι και άνοιξε την πόρτα της εξόδου - Τι είπε για το μέλλον του, πόσο κοντά είναι ο Παναθηναϊκός

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Λορέντζο Μπράουν

i

Euroleague

O Λορέντζο Μπράουν πήρε το πρωτάθλημα με τη Μακάμπι και άνοιξε την πόρτα της εξόδου - Τι είπε για το μέλλον του, πόσο κοντά είναι ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 09:45 - 18.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 18.06.2024

Ο Λορέντζο Μπράουν φεύγει ως πρωταθλητής από το Ισραήλ και ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να τον κάνει δικό του.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ στέφθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Ισραήλ, επικρατώντας της Χάποελ στο Game 3 των τελικών. Σε ένα ματς μάλιστα που σημαδεύτηκε και από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και μάλιστα ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση.

Σημαδεύτηκε όμως και από τον Λορέντζο Μπράουν. Απέναντι στην ομάδα του Στέφανου Δέδα ο πολιτογραφημένος Ισπανός γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα και το κοντέρ έγραψε 12 πόντους με 5/11 σουτ (5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη, έχοντας πολυεπίπεδη παρουσία, όπως συνηθίζει άλλωστε στα παιχνίδια της «ομάδας του λαού» σε Ισραήλ και Euroleague.

Αυτό ήταν όπως φαίνεται και το τελευταίο παιχνίδι του Μπράουν με την «ομάδα του λαού». Εδώ και καιρό ο 34χρονος παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από το Ισραήλ, κάτι που έκανε και μετά το τέλος του τελικού με τις δηλώσεις του να αποτελούν επί της ουσίας το «αντίο» στη Μακάμπι.

«Μείναμε μαζί και περάσαμε πολλά αυτή τη σεζόν. Είμαι υπερήφανος για τους φίλους μου. Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ. Μακάρι να μπορούσα να μείνω, αλλά είναι δύσκολο. Δεν ξέρω πού θα είμαι την επόμενη σεζόν, είναι μια δύσκολη απόφαση και μακάρι να μην ήταν έτσι. Ό,τι και να γίνει, η καρδιά μου ανήκει εδώ. Πρέπει να πάρω την καλύτερη απόφαση για εμένα και την οικογένειά μου», ανέφερε ο Λορέντζο Μπράουν.

Η πόρτα της Μακάμπι φαίνεται πως κλείνει, αυτή του Παναθηναϊκού είναι έτοιμη να ανοίξει. Το Sportal σας έχει ενημερώσει πως ο Λορέντζο Μπράουν είναι μία από τις βασικές επιλογές του Εργκίν Αταμάν για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του, ώστε μαζί με Σλούκα, Ναν και Γκραντ να χτίσει ο Παναθηναϊκός μια... αχτύπητη τετράδα εκεί.

Οι επαφές μεταξύ του παίκτη και του Παναθηναϊκού είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, οι πράσινοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και buy out στη Μακάμπι και παρά το γεγονός πως για τον Μπράουν υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της Euroleague, αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση.