Η ανάλυση του Λορέντζο Μπράουν στο Sportal: «Με Σλούκα και Ναν θα δημιουργήσει την καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη!»

Λορέντζο Μπράουν - Κώστας Σλούκας

Η ανάλυση του Λορέντζο Μπράουν στο Sportal: «Με Σλούκα και Ναν θα δημιουργήσει την καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη!»

Χρήστος Τσάλτας 11:32 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 19.06.2024

Ο Λορέντζο Μπράουν μπαίνει στη μηχανή του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού και το Sportal δίνει το λόγο στον Ισραηλινό δημοσιογράφο, Τομέρ Γκιβάτι, ο οποίος ανέλυσε το προφίλ του έμπειρου πλέι μέικερ και εξηγεί τι θα φέρει στο «τριφύλλι».

Η πρώτη «βόμβα» του φετινού καλοκαιριού είναι γεγονός, στην Ελλάδα και ανήκει στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έρχονται με φόρα από την κατάκτηση της Euroleague και του πρωταθλήματος Ελλάδας και σκοπός τους είναι η διατήρηση των κεκτημένων. Για το λόγο αυτό κινήθηκε αποφασιστικά και κατάφερε να ντύσει στα πράσινα έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη.

Ο Λορέντζο Μπράουν έπειτα από μια διετία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έρχεται στην Ελλάδα για να μπει στη... μηχανή των πρωταθλητών, δίνοντας επιπλέον ποιότητα και εμπειρία με την παρουσία του στην ήδη «λαμπερή» ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Έσκασε η πρώτη «βόμβα» στον Παναθηναϊκό - Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Λορέντζο Μπράουν!
EUROLEAGUE

08:31 - 19.06.2024

Έσκασε η πρώτη «βόμβα» στον Παναθηναϊκό - Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Λορέντζο Μπράουν!

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Sportal, με τον Παναθηναϊκό να συμφωνεί με τον Λορέντζο Μπράουν και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και να ολοκληρώνει την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της νέας σεζόν.

Ο έμπειρος γκαρντ έρχεται ως πρωταθλητής, καθώς στέφθηκε back to back τροπαιούχος με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γεγονός που σημαίνει πως γνωρίζει από συνθήκες πρωταθλητισμού και έχει τον τρόπο να φέρει πράγματα που θα ανεβάσουν επίπεδο το παιχνίδι της ομάδας του.

Με την μεγάλη μεταγραφή του «τριφυλλιού» να έχει ολοκληρωθεί, το Sportal έδωσε τον λόγο σε έναν άνθρωπο που έζησε πολύ καλά τον πολιτογραφημένο Ισπανό γκαρντ στην «ομάδα του λαού». Ο Τομέρ Γκιβάτι, συντάκτης του Israel Hayom, μίλησε για την μεταγραφή του έμπειρου γκαρντ, εξήγησε τι μπορεί να φέρει στον Παναθηναϊκό, ενώ υπογράμμισε το πώς μπορεί να ταιριάξει με τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν.

Στην αρχή της ανάλυσής του αναφέρθηκε σε όσα ξεχώρισε από την διετή παρουσία του Λορέντζο Μπράουν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. «Η τελευταία σεζόν του Λορένζο Μπράουν ήταν δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις. Επηρεάστηκε πολύ από τον πόλεμο, αλλά και την απουσία του Ουέιντ Μπόλντουιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε τραυματισμούς. Η πρώτη σεζόν του Μπράουν στη Μακάμπι ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν για νέο παίκτη στην ιστορία του κλαμπ, ο κόσμος ακόμα και ο ίδιος μαζί με τον Ουέιντ Μπόλντουιν μιλούσαν φωναχτά για την «καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη» και ο Μπράουν δικαίως έλαβε επέκταση συμβολαίου. Αυτή τη σεζόν κάτι άλλαξε στον Μπράουν.

Φαινόταν από τους αριθμούς του, αλλά έγινε αισθητό και στην γλώσσα του σώματος. Με την απουσία του Μπόλντουιν, αλλά και μόλις ξέσπασε ο πόλεμος, που προκάλεσε δυσκολίες, έδειξε αγχωμένος και δυσκολευόταν να θυμηθεί τον παίκτη που ήταν την πρώτη σεζόν. Από τα μέσα της σεζόν ήταν ήδη ξεκάθαρο πως η αποχώρησή του ήταν θέμα χρόνου. Μια από τις πιο λαμπερές στιγμές του ήταν η σειρά με τον Παναθηναϊκό, για την Euroleague. Ανέκτησε τη συνοχή του και κουβάλησε την Μακάμπι σε μια πολύ απαιτητική σειρά».

Ένα βασικό ερώτημα ενόψει της νέας σεζόν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα «δέσει» με τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν, που ηγούνται της ομάδας στο μπροστά κομμάτι του παρκέ.

Για τον Γκιβάτι η συνύπαρξη με τους δύο «πράσινους» ηγέτες δεν θα είναι πρόβλημα του 34χρονου πλέι μέικερ. «Κατά τη γνώμη μου η συνεργασία με τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη στην αρχή, αλλά στο τέλος θα μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή με την καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη».

Την ίδια ώρα αναφέρθηκε στον Λορέντζο πίσω από τον Μπράουν και τον χαρακτήρα που έχει έξω από τις τέσσερις γραμμές. «Σε αντίθεση με το στυλ του στο γήπεδο, που είναι σταρ, ο Μπράουν έξω από τις τέσσερις γραμμές είναι ο απόλυτος αντί-σταρ. Είναι ένας ήσυχος, ήρεμος και πολύ ταπεινός άνθρωπος. Ο χαρακτήρας του είναι πολύ άνετος και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρίσκεται στη σκιά παικτών που κυριαρχούσαν, όπως ήταν ο Μπόλντουιν.

Η συνεργασία του με τους άλλους αστέρες θα του επιτρέπει να πάρει το βάρος και την πίεση από πάνω τους για να πάρουν τη μπάλα, ακόμα και αν είναι μέλος μιας νικήτριας ομάδας και δεν είναι ο παίκτης που θα σώσει τη μέρα. Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να βρει το ρόλο του και να δουλέψει μαζί τους στον τομέα της χημείας και την ανάθεση ευθυνών, αλλά εάν συνδεθεί μαζί τους, τότε θα μιλάμε για μια βελτιωμένη έκδοση της σπουδαίας back to back πρωταθλήτριας Euroleague, Αναντολού Εφές».

Αν κάτι έχει ξεχωρίσει από το παιχνίδι του έμπειρου άσου, αυτό είναι η εμπειρία και ο τρόπος που μπορεί να ηγηθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Δύο στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. «Η ηγεσία και η παρουσία του στην ομάδα ως βετεράνος μπορεί να είναι μια σπουδαία προσθήκη για τον Παναθηναϊκό και μπορεί να είναι το κομμάτι που έλειπε σε μέρες που ένας από τους σταρ της ομάδας δεν παίζει καλά. Ο Μπράουν είναι ο τύπος έμπειρου παίκτη που θέλεις να του δώσεις τη μπάλα, όταν υπάρχει κατάσταση πίεσης. Είναι ένας ηγέτης με τον τρόπο του, ένας ήσυχος ηγέτης».

Από τον Όντεντ Κάτας, στον Εργκίν Αταμάν. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, με τον Μπράουν να συνεργάζεται με έναν προπονητή που έχει πάντα απαιτήσεις από τους παίκτες του. «Υπό τον Εργκίν Αταμάν περιμένω να δω από τον Λορένζο Μπράουν να επιστρέφει στη βάση της ικανότητας που τον χαρακτηρίζει από την πρώτη σεζόν του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σταρ στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ταλέντο υπάρχει, χρειάζεται να νιώσει άνετα και αυτό θα είναι μια αποστολή για τον κόουτς. Αφήνοντας την Μακάμπι αυτό θα του κάνει καλό και σε πνευματικό επίπεδο, κατά τη γνώμη μου».