Ένας πρωταθλητής NCAA για τον πάγκο των Λέικερς: Ο Νταν Χάρλι ξαφνικά γίνεται η πρώτη επιλογή
i

© photo by Mitchell Layton / Getty Images / Ideal Images

Ένας πρωταθλητής NCAA για τον πάγκο των Λέικερς: Ο Νταν Χάρλι ξαφνικά γίνεται η πρώτη επιλογή

Γιώργος Γαβριλάκης 14:03 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 06.06.2024

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Λέικερς είχαν καταλήξει στην επιλογή του Τζέι Τζέι Ρέντικ, πλέον το βλέμμα του εστιάζει στον δύο διαδοχικές φορές πρωταθλητή του NCAA (2023, 2024). Ο κόουτς Νταν Χάρλι δέχθηκε πρόταση από τους Καλιφορνέζους για να εγκαταλείψει το Κονέκτικατ και να μεταφερθεί στο NBA.

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις, συζητήσεις και συνεντεύξεις, οι Λος Άντζελες Λέικερς, πλέον ανοίγουν τους ορίζοντές τους. Κι ενώ φαινόταν πως είχαν (σχεδόν) αποφασίσει να εμπιστευτούν τον Τζέι Τζέι Ρέντικ για να αναλάβει την ομάδα, τώρα φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι, αναζητούν κάτι... διαφορετικό από έναν πρώην NBAer που θα ήθελε ιδανικά να ασχοληθεί με την προπονητή, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα. Χρειάζονται λίγη εμπειρία παραπάνω, που να συνδυάζεται με γνώση και γι' αυτό απευθύνονται πλέον πολύ «μαχητικά» στον Νταν Χάρλι.

Πρόκειται για έναν κόουτς που δεν έχει δουλέψει στο NBA, αλλά έχει δείξει πως μπορεί να κάνει και πως μπορεί επηρεάσει το παιχνίδι με την δουλειά που έχει να επιδείξει στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Εκεί όπου εργάζεται από το 2018 και τα τελευταία δύο χρόνια έχει κατακτήσει ισάριθμους τίτλους, έχοντας για παίκτες του μελλοντικά αστέρια του ΝΒΑ, αλλά και έναν Έλληνα: Τον Αποστόλη Ρούμογλου.

Ο 51χρονος Χάρλι, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ στο Κολέγιο του Σίτον Χολ, «κολλάει» ένσημα στην προπονητική από το 1996, την χρονιά της αποφοίτησής του, αλλά ουσιαστικά ξεχώρισε με την σταδιοδρομία του στον Ρόουντ Άιλαντ που τον οδήγησε στο Κονέκτικατ το 2018. Και η λάμψη των δύο πρωταθλήματων στο NCAA με τους Χάσκις προσέλκυσαν τους Λέικερς.

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στους Λέικερς: Υπάρχει πλάνο για την ιστορική στιγμή πατέρα και γιου!
NBA

14:26 - 07.04.2024

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στους Λέικερς: Υπάρχει πλάνο για την ιστορική στιγμή πατέρα και γιου!

Οι Λέικερς έχουν διαθέσιμα δύο Draft Picks δεύτερου γύρου για το 2024 και η ανακοίνωση του Μπρόνι Τζέιμς περί της συμμετοχής του στη διαδικασία το καλοκαίρι που μας έρχεται, δημιουργεί την μεγάλη πιθανότητα ο πρωτότοκος γιος του ΛεΜπρόν να γίνει και συμπαίκτη του. Μία συνθήκη που φάνταζε αδύνατη, πλέον... δρομολογείται.

Μάλιστα, ο κορυφαίος Αμερικανός ρεπόρτερ, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι, θεωρεί τον Χάρλι ως το πρώτο φαβορί πλέον και ενημερώνει πως οι συζητήσεις μαζί του θα αναπτυχθούν άμεσα, ενώ η προσφορά των Λιμνανθρώπων θεωρεί πως είναι πολύ δελεαστική και αφορά μακροχρόνια συνεργασία.