Ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς παραμένουν το επίκεντρο του NBA: Σχεδόν οι μισοί αγώνες τους θα μεταδοθούν σε εθνικό δίκτυο

Ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς παραμένουν το επίκεντρο του NBA: Σχεδόν οι μισοί αγώνες τους θα μεταδοθούν σε εθνικό δίκτυο

Γιώργος Γαβριλάκης 09:12 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 06:50 - 17.08.2024

Για τη σεζόν 2024-25 του NBA οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν είναι η πιο ανταγωνιστική ομάδα, αλλά παραμένει μία τεράστια αγοραστική δύναμη. Έτσι, τα τρία κανάλια που μεταδίδουν τους αγώνες στις ΗΠΑ αποφάσισαν να βάλουν στο πρόγραμμα εθνικής εμβέλειας τα 39 από τα 82 ματς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και της παρέας του. Οι Ουόριορς είναι η... δεύτερη επιλογή του, ενώ οι πρωταθλητές Σέλτικς και οι Νικς η τρίτη.

Πρώτα καταρτήθηκε το πρόγραμμα των αγώνων και της κανονικής διάρκειας της σεζόν, αλλά και του NBA Cup και αφού ξεκαθαρίστηκαν τα βασικά ζητήματα, ακολούθως τα τρία τηλεοπτικά δίκτυα που διαθέτουν τα δικαιώματα μετάδοσης, αποφάσισαν από κοινού πόσα και ποια ματς θα τοποθετηθούν στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Η πρώτη τους επιλογή πάντως, δεν είναι οι πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς. Οι αρμόδιοι έδωσαν βάσει στο πρόγραμμά, ασχολήθηκαν έντονα με την... προώθηση των Σαν Αντόνιο Σπερς, λόγω της παρουσίας του Βικτόρ Ουεμπανιαμά και είναι χαρακτηριστικό πως 21 αγώνες των Τεξανών θα μεταδοθούν από άκρη σε άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μόλις έξι λιγότεροι από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οκτώ λιγότεροι από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Καμία ομάδα όμως, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί στη λίστα τους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Διότι, το ESPN, το TNT, το ABC και το NBA TV, έκαναν την... μοιρασιά, από την οποία προέκυψε πως 39 αγώνες των Λιμνανθρώπων θα είναι στο ζωντανό πρόγραμμα. Δηλαδή, σχεδόν οι μισές αναμετρήσεις τους. Η παρουσία του Μπρόνι Τζέιμς στον οργανισμό από την Καλιφόρνια και η ιστορική στιγμή της κοινής εμφάνισής του με τον πατέρα τους στο παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος, προφανώς και δεν πέρασε αμελητέα.

Οι Ουόριορς κάνουν all-in στον Στέφεν Κάρι: Προσφέρουν απίστευτα χρήματα για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του
NBA

08:06 - 16.08.2024

Οι Ουόριορς κάνουν all-in στον Στέφεν Κάρι: Προσφέρουν απίστευτα χρήματα για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του

Στην 16η σεζόν του στο NBA o Στέφεν Κάρι θα εμφανιστεί ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη λίγκα και παρά το γεγονός ότι είναι 36 ετών οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του δίνουν 62,6 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνουν το συμβόλαιό του (που λήγει το καλοκαίρι του 2026) για μία ακόμα σεζόν!

Έτσι οι Λέικερς είναι πρώτοι στη σχετική λίστα και ακολουθούν οι Μπόστον Σέλτικς με 36 αγώνες (τρεις λιγότερους), οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Νιου Γιορκ Νικς με 34, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ. Η ομάδα που πέρσι έφθασε μέχρι τους τελικούς και ηττήθηκε από τους «Κέλτες».