Οι Κλίπερς θέλουν τον άνθρωπο που δημιούργησε τη δυναστεία των Ουόριορς

Μπομπ Μάιερς

Οι Κλίπερς θέλουν τον άνθρωπο που δημιούργησε τη δυναστεία των Ουόριορς

Χρήστος Τσάλτας 08:59 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 14.08.2024

Ο Μπομπ Μάιερς αποχώρησε από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έπειτα από 11 χρόνια στην Bay Area και οι Λος Άντζελες Κλίπερς, στο πλαίσιο της εξέλιξής τους σε όλα τα επίπεδα έχουν ήδη κυκλώσει το όνομά του.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στο στρατόπεδο των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αυτό το καλοκαίρι. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο δεν θα έχει στο front office της τον άνθρωπο που, επί της ουσίας, δημιούργησε τη δυναστεία των τελευταίων 8 ετών.

Ο Μπομπ Μάιερς πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει στην Bay Area, στη θέση του προέδρου των μπασκετικών δραστηριοτήτων της ομάδας, αλλά και αυτή του GM των «πολεμιστών», καθώς μετά από 11 χρόνια στην θέση αυτή πήρε την απόφαση να κάνει κάτι νέο. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε είχε παρατηρηθεί «χάσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς ο Μάιερς εξέταζε πιο έντονα από κάθε άλλη φορά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Γκόλντεν Στέιτ. Όπως και έγινε την Τρίτη (30/05).

«Χάσμα» ανάμεσα στους Ουόριορς και τον άνθρωπο που... έχτισε τη δυναστεία, ορατό το διαζύγιο
NBA

09:06 - 18.05.2023

«Χάσμα» ανάμεσα στους Ουόριορς και τον άνθρωπο που... έχτισε τη δυναστεία, ορατό το διαζύγιο

Μπροστά σε μια εξέλιξη που μπορεί να φέρει τεράστιο ντόμινο στο ΝΒΑ βρίσκονται οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, καθώς οι επαφές με τον πρόεδρο των μπασκετικών δραστηριοτήτων της ομάδας, Μπομπ Μάιερς, έχουν... παγώσει και το διαζύγιο είναι πιο ορατό από ποτέ.

Επί των ημερών του οι Ουόριορς «εκτοξεύτηκαν» και έζησαν πολλές μεγάλες στιγμές. Από το πρωτάθλημα του 2014, ως το 73-9 το 2015, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση ομάδας στη regular season. Φυσικά ένα από τα highlight της πορείας του Μάιερς στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν η απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ, το 2016, σε μια κίνηση που δημιούργησε μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην ιστορία της λίγκας.

Κι αν ο ίδιος ο Μάιερς έλεγε χαριτολογώντας, αναφορικά με το μέλλον του, πως «θα πάμε για ένα ποτό με την γυναίκα μου κατά την αναχώρησή μας για το σπίτι», ο έμπειρος παράγοντας δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο ταμείο ανεργείας. Το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του είναι τεράστιο και ήδη η περίπτωσή του συζητιέται έντονα στο Λος Άντζελες.

Οι Κλίπερς θέλουν να εξελιχθούν και να γίνουν ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Η κατασκευή νέου γηπέδου έχει ανοίξει την όρεξη στον Στιβ Μπάλμερ, που θέλει στη θέση του προέδρου έναν άνθρωπο που θα δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Για το λόγο αυτό οι «Κλιπς» έχουν ξεχωρίσει τον Μάιερς, θέλοντας να τον κάνουν να μετακομίσει στην Καλιφόρνια.

Είναι προφανές πως το όνομά του θα είναι ένα από τα πιο «καυτά» στην αγορά, καθώς η τεχνογνωσία του, αλλά και οι ικανότητές του στο διοικητικό κομμάτι χαίρουν εκτίμησεις όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και σε άλλες λίγκες των ΗΠΑ. Οι Κλίπερς όμως έχουν δράσει γρήγορα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν ό,τι θέλει ο Μάιερς προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.