Κίνηση με νόημα από τους Λέικερς για να κρατήσουν τον πιο «καυτό» free agent

Κίνηση με νόημα από τους Λέικερς για να κρατήσουν τον πιο «καυτό» free agent

Χρήστος Τσάλτας 08:27 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 14.08.2024

Σε μια κίνηση που αν και έμοιαζε αναμενόμενη, έχει ιδιαίτερη σημασία, προχώρησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι έκαναν τον Όστιν Ριβς, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της free agency, αλλά και τον Ρούι Χατσιμούρα, restricted free agents.

Ο Ρομπ Πελίνκα έχει τονίσει πως στόχος των  το φετινό καλοκαίρι είναι να κρατήσει όλα τα σημαντικά κομμάτια του κορμού, αλλά και να ενισχύσει το ρόστερ σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο αποκλεισμός από τους τελικούς της Δύσης, με σκούπα, από τους Ντένβερ Νάγκετς, δεν άρεσε σε κανέναν στην Καλιφόρνια και για το λόγο αυτό το καλοκαίρι είναι ήδη πολύ έντονο.

Οι Λέικερς θέλουν να κρατήσουν σημαντικά κομμάτια του ρόστερ τους και ένα εξ αυτών είναι ο Όστιν Ριβς. Ο απόφοιτος του Οκλαχόμα πραγματοποίησε σεζόν «εκτόξευσης» και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ήδη να κυκλοφορούν φήμες για το μέλλον του με το πέρας της σεζόν. Παρ' όλα αυτά, στο Λος Άντζελες έλαβαν τα μέτρα τους για να αποφύγουν τις περιπέτειες.

Τι έκαναν; Ενεργοποίησαν την qualifying offer στο συμβόλαιό του, όπως και σε αυτό του Ρούι Χατσιμούρα, σε μια εξέλιξη που τους επιτρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που δεχτούν προτάσεις οι δύο παίκτες από άλλες ομάδες. Κι αυτό γιατί αμφότεροι είναι restricted free agents, πράγμα που σημαίενι πως η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ έχει τη δυνατότητα να «ματσάρει» κάθε πρόταση που θα δεχτούν οι δύο πάικτες και να τους κρατήσει στο ρόστερ και την επόμενη σεζόν.

Ο Χατσιμούρα άλλωστε δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της Ιαπώνίας στο ερχόμενο World Cup της FIBA και ένας από τους λόγους ήταν οι συζητήσεις του με τους Λέικερς για νέο συμβόλαιο, σε ένα καλοκαίρι αρκετά κομβικό για το μέλλον του, καθώς θέλει να εδραιώσει την παρουσία του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ριβς «έλαμψε» για τα καλά, μετρώντας 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 51,9% στα σουτ εντός πεδιάς και 38,3% στα τρίποντα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήταν εκείνος που έδινε τις λύσεις επιθετικά στην ομάδα του, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις να πλέκουν το εγκώμιό του κατά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.