Άρωμα... Ελλάδας στο ΝΒΑ: Οι Λέικερς φωνάζουν για τη διαιτησία, αλλά η λίγκα δικαιώνει τους διαιτητές!

Άρωμα... Ελλάδας στο ΝΒΑ: Οι Λέικερς φωνάζουν για τη διαιτησία, αλλά η λίγκα δικαιώνει τους διαιτητές!

Χρήστος Τσάλτας 08:56 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 14.08.2024

Πολλά παράπονα είχαν οι άνθρωποι των Λος Άντζελες Λέικερς για τις αποφάσεις των διαιτητών στην αναμέτρηση με τους Μαϊάμι Χιτ, όμως η διοργανώτρια αρχή του ΝΒΑ δικαιώνει τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους, χαρακτηρίζοντας τα σφυρίγματα σωστά.

Άπαντες χαρακτηρίζουν το ΝΒΑ ως... διαφορετικό κόσμο, συγκριτικά με όσα ξέρουμε στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ένα από τα πράγματα που ελάχιστοι περιμένουν να δουν είναι ομάδες αλλά και παίκτες της λίγκας να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΝΒΑ έχει καθιερώσει πρόστιμα για όσους κάνουν επικριτικά σχόλια για τις αποφάσεις των διαιτητών με το πέρας κάθε αγώνα, θέλοντας να μην δημιουργείται κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα.

Το παιχνίδι των Μαϊάμι Χιτ με τους Λος Άντζελες Λέικερς όμως σήκωσε αρKετή σκόνη. Η ομάδα της South Beach επικράτησε με 108-107, ωστόσο οι Λέικερς έφυγαν από το παρκέ με αρκετά παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να κάνουν επίσημη διαμαρτυρία στη λίγκα, κόβοντας συγκεκριμένες φάσεις από την αναμέτρηση για τις οποίες διαμαρτύρονται.

Πρόκειται για μια κίνηση πρωτοφανής στα χρονικά του ΝΒΑ, που δείχνει πως πλέον οι ομάδες περνούν στην... αντεπίθεση και δεν βλέπουν τα λάθη των διαιτητών ως ανθρώπινα, ανοίγοντας νέα μεγάλη κουβέντα.

Λίγες ώρες αργότερα όμως ήρθε η «απάντηση» από το ΝΒΑ. Με το Last 2 Minutes Report, την αναφορά για τις κρίσιμες φάσεις του τελευταίου δίλεπτου του αγώνα, εκεί όπου επικεντρώθηκε και η ομάδα της Καλιφόρνια, οι ιθύνοντες την Λίγκα πήραν θέση. Και μάλιστα κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Για την ακρίβεια, χαρακτήρισαν όλα τα σφυρίγματα των διαιτητών σωστά, αφήνοντας τους Λέικερς με τα παράπονα. Μένει να φανεί εάν θα υπάρξει πρόστιμο για την ομάδα της Καλιφόρνια μετά από αυτή την κίνηση, η οποία πλέον πέφτει στο... κενό, έπειτα από την απάντηση του ΝΒΑ.