Ο Ντόντσιτς ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Ελλάδα: «Είναι δύσκολο να σταματήσουμε τον Γιάννη»
i

© imago

Ο Ντόντσιτς ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Ελλάδα: «Είναι δύσκολο να σταματήσουμε τον Γιάννη»

Γιώργος Γαβριλάκης 21:59 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:00 - 04.07.2024

Η Σλοβενία τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο και στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά του ΣΕΦ θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Ο Λούκα Ντόντσιτς προειδοποιεί πως «δεν είμαστε το φαβορί» και πως «το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».

Στα δύο ματς του Προολυμπιακού Τουρνουά που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Σλοβενία πήρε μία νίκη, αυτή επί της Νέας Ζηλανδίας με το εντυπωσιακό 104-78 και ήταν αρκετή για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής καταγράφοντας (ξανά) triple double με 37 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, μόνο που ξέρει πως «στα ημιτελικά δεν είμαστε εμείς το φαβορί». Αυτό δήλωσε στο τούρκικο Sport TV, γνωρίζοντας πως η επόμενη υποχρέωση της ομάδας του στον δρόμο προς το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρεθεί η Ελλάδα.

Στα αποδυτήρια ο Κώστας Αντετοκούνμπο με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο - Τον ακολούθησαν Γιάννης και Θανάσης
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

21:26 - 04.07.2024

Στα αποδυτήρια ο Κώστας Αντετοκούνμπο με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο - Τον ακολούθησαν Γιάννης και Θανάσης

Απρόοπτο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με την Αίγυπτο, καθώς ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε στα αποδυτήρια νιώθοντας ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, με τους Γιάννη και Θανάση να τον ακολουθούν.

«Ο Γιάννης θα είναι στην απέναντι μεριά, οπότε θα είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσουμε», παραδέχθηκε και πρόσθεσε πως «πρέπει κατ' αρχάς να πιστέψουμε στη νίκη και να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

Εν τω μεταξύ, στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία, η Σλοβενία κάποια στιγμή διεκδικήσει μία νίκη με διαφορά που θα την έφερνε στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο Ντόντσιτς όμως, αστόχησε σε ένα τρίποντο στο φινάλε που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα. «Τα έκανα... θάλασσα», είπε ο ίδιος και κατέληξε πως «μπορούσαμε να βγούμε πρώτοι. Αν έβαζα το τρίποντο ίσως θα τα είχαμε καταφέρει».