Που τον πονεί και που τον σφάζει: Ο Ντόντσιτς παίζει με σημαντικά προβλήματα σε τρία σημεία του σώματός του (vids)

Που τον πονεί και που τον σφάζει: Ο Ντόντσιτς παίζει με σημαντικά προβλήματα σε τρία σημεία του σώματός του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:25 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 29.05.2024

Έχει ενοχλήσεις στον ώμο, ο αστράγαλός του είναι ελαφρώς πρησμένος και στο Game 3 κόντρα στους Θάντερ, ο Ντόντσιτς οδήγησε τους Μάβερικς στη νίκη, αλλά χτύπησε ξανά το πονεμένο του γόνατο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι 25 χρονών και παρά το γεγονός ότι το σώμα του δεν είναι πολύ αθλητικό (για τα πρότυπα του ΝΒΑ), δεν έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Βέβαια, ακόμα κι όταν αυτά... έρχονται, ο Σλοβένος δεν το βάζει κάτι. Είναι σκληραγωγημένος και παίζει ακόμα κι αν πονάει. Ο ώμος του έχει πρόβλημα εδώ και καιρό, αλλά όχι σε βαθμό που θα τον κάνει, ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο, να πάρει... ρεπό.

Πριν από το Game 3 με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο Ντάλας, το status του ανήκε στη λίστα με τους «αμφίβολους» της αναμέτρησης. Διότι, πονούσε στον αστράγαλο και στο γόνατο, που το είχε χτυπήσει ελαφρώς στο δεύτερο ματς της σειράς των ημιτελικών της Δύσης.

Τελικά όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν και ο πρωταγωνιστής (μαζί με τους Καϊρί Ίρβινγκ και φυσικά τον πρώτο σκόρερ, Πι Τζέι Ουάσινγκτον) της νίκης των Τεξανός που τους έδωσαν προβάδισμα με 2-1 νίκες στη σειρά.

Πονηρά γυναικεία βογκητά δημιούργησαν αμηχανία στον Λούκα Ντόντσιτς και η συνέντευξη Τύπου «πάγωσε» (vid)
NBA

10:42 - 10.05.2024

Πονηρά γυναικεία βογκητά δημιούργησαν αμηχανία στον Λούκα Ντόντσιτς και η συνέντευξη Τύπου «πάγωσε» (vid)

Δεν πρόλαβε να αρθρώσει μία ολοκληρωμένη πρόταση ο Λούκα Ντόντσιτς στην συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 των Μάβερικς στην Οκλαχόμα και ξαφνικά ακούστηκαν από το... υπερπέραν ήχοι που έμοιαζαν (ξακάθαρα) με γυναικεία βογκητά πονηρής πράξης!

Ο ίδιος όμως, παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα πως «στην τελευταία φάση χτύπησαν ξανά στο γόνατο» και πλέον μία κάποια ανησυχία υπάρχει. Διότι, ναι μεν «είναι στο DNA μου να παίζω ακόμα κι αν πονάω», όπως ο ίδιος έχει πει, αλλά πλέον χρειάζεται λίγη ξεκούραση παραπάνω και οι Μάβερικς ελπίζουν πως θα αναζωγωνιθεί άμεσα και στο Game 4 που είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της 14ης Μαϊου, θα είναι στη... θέση του!

Για τον κόουτς Τζέισον Κιντ, ο οποίος προσφάτως επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Μάβερικς, τα δεδομένα είναι τα εξής: «Ο Λούκα ορίζει το παιχνίδι μας, αλλά έχουμε μία καλοδουλεμένη ομάδα κι αν δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί σε κάποιο ματς, τότε έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε άλλον πρωταγωνιστή και να βρούμε άλλον ηγέτη». Και κατά κάποιον τρόπο με αυτή την τοποθέτηση κοίταξε προς το μέρος του Καϊρί Ίρβινγκ.