Ο Λούκα MVP της Δύσης και ο Σάσα Ντόντσιτς περήφανος για το τέκνο του! (vid)
i

© photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Ο Λούκα MVP της Δύσης και ο Σάσα Ντόντσιτς περήφανος για το τέκνο του! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:45 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 31.05.2024

Οι Ντάλας Μάβερικς επέστρεψαν μετά από 13 χρόνια στους τελικούς του ΝΒΑ και ο Λούκα Ντόντσιτς φρόντισε γι' αυτό. Μάλιστα, ο 25χρονος Σλοβένος αναδείχθηκε MVP της Δύσης και το πανηγύρισε μαζί με τον πατέρα του, αλλά και τους υπόλοιπους Καουμπόηδες.

Στο ξεκίνημα της ζωής του, μόλις βέβαια άρχισε να μπορεί να διαχειριστεί στα χέρια του μια μπάλα του μπασκετ, αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Ο Σάσα Ντόντσιτς ήταν επαγγελματίας παίκτης στα νιάτα του (αργότερα έγινε προπονητής), αλλά ο γιός του το... παράκανε. Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν τον ξεπέρασε απλώς, αλλά έκανε -και συνεχίζει να κάνει- μία εκκωφαντική πορεία στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Τώρα, στα 25 του χρόνια κι ενώ ήδη είναι σούπερ σταρ στην Αμερική, έχει ήδη κατακτήσει την Euroleague (με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2018) και ένα χρυσό μετάλλιο με την Σλοβενία στο Eurobasket του 2017, βρίσκεται καθ' οδόν για να διεκδικήσει το πρώτο του δακτυλίδι του πρωταθλητή στο NBA.

Για να συμβεί αυτό και να τοποθετήσει τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς χρειάστηκε να διαλύσει την άμυνα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Και το έκανε με περίσσιο θράσος και τεράστιες ποσότητες ποιότητας.

Στο Game 5 οι Μάβερικς έστειλαν τους Λύκους για διακοπές και ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Συνολικά στη σειρά ήταν ασταμάτητος (σχεδόν όπως πάντα) και αναδείχθηκε MVP των τελικών της περιφέρειας.

Στα πέντε ματς με τους Τίμπεργουλβς είχε 31,8 πόντους, 9,6 ριμπάουντ και 8,2 ασίστ μέσο όρο, ενώ τώρα ετοιμάζεται μαζί με τον άμεσο συνεργάτη και συμπρωταγωνιστή Κάιρι Ίρβινγκ να κρατήσουν τις επιδόσεις τους στο υψηλό επίπεδο καθώς οι Μπόστον Σέλτικς είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ στο σύνολο της σεζόν.

Κι όμως, οι Μάβερικς θέλουν να πάρουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2011, οι Κέλτες έχουν να απολαύσουν την απόλυτη χαρά από το 2008. Οπότε η μάχη αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον!