Λούκα εσύ... φαβορί: Οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του MVP της σεζόν!

Λούκα Ντόντσιτς

i

/©Photo by Tim Heitman/Getty Images

Λούκα εσύ... φαβορί: Οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του MVP της σεζόν!

Χρήστος Τσάλτας 13:06 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 15.09.2024

Η σεζόν στο ΝΒΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως ήδη ο ντόρος γύρω από το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς είναι μεγάλος, με τους ειδικούς να τον χρήζουν ήδη πρώτο φαβορί για το βραβείο του MVP.

Το ΝΒΑ είναι η λίγκα του Νίκολα Γιόκιτς. Κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια, με τον Joker να μετράει 3 βραβεία MVP σε 4 σεζόν, αλλά και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, το οποίο -φυσικά- συνδυάστηκε από το βραβείο του MVP των τελικών.

Ο Γιόκιτς έχει εδραιωθεί στην κορυφή, ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, χάρη στο all-around παιχνίδι αλλά και το μοναδικό impact που έχει στο παρκέ.

Οι τρεις προϋποθέσεις για να υπογράψει ένας παίκτης super-max συμβόλαιο στο NBA – Ποιοι βρίσκονται σε αυτό το club
NBA

19:16 - 13.09.2024

Οι τρεις προϋποθέσεις για να υπογράψει ένας παίκτης super-max συμβόλαιο στο NBA – Ποιοι βρίσκονται σε αυτό το club

Λίγοι κι εκλεκτοί είναι οι παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν ένα... παχυλό super-max συμβόλαιο στο NBA. O Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Στεφ Κάρι και ο Νίκολα Γιόκιτς το έχουν καταφέρει μεταξύ άλλων, ενώ υπάρχουν δύο ανερχόμενα αστέρια που αναμένεται σύντομα να το υπογράψουν.

Ενόψει της νέας σεζόν όμως υπάρχει ένας παίκτης που θέλει να τον ρίξει από την κορυφή. Και μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός μοιάζει να είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Ποιος είναι αυτός; Ο Λούκα Ντόντσις! Έπειτα από την εκπληκτική σεζόν που έκανε, κατά την οποία μέτρησε 33,9 πόντους, 9,8 ριμπάουντ και 9,2 ασίστ κατά μέσο όρο, στην οποία έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους τελικούς του ΝΒΑ, ο Luka Magic είναι ήδη στην pole position για το βραβείο του MVP.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Γκίλμπερτ Αρίνας, που είπε τα... πάντα. «Θα με εξέπληττε αν ο Ντόντσιτς δεν είχε μέσο όρο triple-double αυτή τη σεζόν. Είναι ίσως ο νούμερο 1 υποψήφιος για MVP», ήταν τα λόγια του, τα οποία αποτυπώνουν όλο το mindset των Αμερικανών γύρω από την παρουσία του Σλοβένου σούπερ σταρ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!