Το σχέδιο του Ντόντσιτς για να είναι έτοιμος στο Προολυμπιακό Τουρνουά με την Σλοβενία

Το σχέδιο του Ντόντσιτς για να είναι έτοιμος στο Προολυμπιακό Τουρνουά με την Σλοβενία

Χρήστος Τσάλτας 19:00 - 24.06.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς κάνει τα πάντα για να παίξει με την εθνική Σλοβενίας ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ, με τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να έχει ήδη δείξει τις διαθέσεις του.

Η σεζόν στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε για τον Λούκα Ντόντσιτς. Μια άκρως απαιτητική και δύσκολη αγωνιστική περίοδος, κατά την οποία ο Σλοβένος σούπερ σταρ έκανε σπουδαία πράγματα. Οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς της λίγκας, όμως δεν ήταν αρκετός για να κάμψει την αντίσταση των Μπόστον Σέλτικς.

Η σειρά του τίτλου κρίθηκε στα 5 παιχνίδια, με τους «Κέλτες» να ράβουν το 18ο banner της ιστορίας τους. Την ίδια ώρα που για τον Luka Magic ξεκίνησε μια διαφορετική κουβέντα, σε σχέση με εκείνη που υπήρχε ανοιχτή στη διάρκεια της σεζόν. Διότι για τον Luka Magic το θέμα που έχει ανοίξει σχετίζεται με την παρουσία του στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (02-07/07).

«Ο Ντόντσιτς θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της Σλοβενίας για να πάρει το "ok" για το ΣΕΦ»
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:43 - 23.06.2024

«Ο Ντόντσιτς θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της Σλοβενίας για να πάρει το "ok" για το ΣΕΦ»

Τα νεότερα για το αν ο Λούκα Ντόντσιτς θα ενισχύσει την προσπάθεια της Σλοβενίας στο ΣΕΦ και το Προολυμπιακό τουρνουά, μεταφέρει ο δημοσιογράφος του Sports Illustrated, Γκραντ Άφσθεϊθ.

Είναι δεδομένο πως ο οργανισμός του Σλοβένου σούπερ σταρ έχει καταπονηθεί όσο ποτέ άλλοτε. Κατά τη διάρκεια των τελικών μάλιστα ο ίδιος είχε να διαχειριστεί 3 διαφορετικούς τραυματισμούς σε τρία διαφορετικά σημεία (αστράγαλο, γόνατο, θώρακα), κάτι που έκανε την αποκατάστασή του ιδιαίτερα απαιτητική και λεπτή σε πολλά σημεία, προκειμένου ο Ντόντσιτς να είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μάλιστα ο Σλοβένος σούπερ σταρ προχώρησε σε μια κίνηση που έδειξε πολλά. Για την ακρίβεια, μόλις ολοκληρώθηκε η σειρά των τελικών του ΝΒΑ, εκείνος χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στην Σλοβενία, όπου και το ιατρικό επιτελείο της εθνικής ομάδας τον εξέτασε ενδελεχώς, προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας.

Το γεγονός πως οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επανεξέταση της κατάστασής του δείχνει πως ο Ντόντσιτς όντως ταλαιπωρείται από πρόβλημα. Σε εκείνο το σημείο όμως ήρθαν τα λόγια του GM των Ντάλας Μάβερικς, Νίκο Χάρισον, να φέρουν χαμόγελα. «Για τον Ντόντσιτς η εθνική ομάδα της χώρας του είναι η μεγάλη χαρά του. Όσο περπατάει θα παίζει γι αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ίδιο τον παίκτη. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι αυτός που κάνει ήδη τα πάντα για να αγωνιστεί και υποβάλλεται σε συνεχείς θεραπείες προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή του. Διότι έχει αφήσει μια... εκκρεμότητα από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν οι Σλοβένοι τερμάτισαν τέταρτοι. Η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού Μεταλλίου βρίσκεται σταθερά στο μυαλό του Σλοβένου σούπερ σταρ.