Επικό σχόλιο πρώην πρωταθλητή ΝΒΑ για τον Ντόντσιτς: «Πρέπει να του παίρνεις τις μπίρες από τα χέρια»

Φωτ. IMAGO

Επικό σχόλιο πρώην πρωταθλητή ΝΒΑ για τον Ντόντσιτς: «Πρέπει να του παίρνεις τις μπίρες από τα χέρια»

Ο πάλαι πότε άσσος των Λέικερς και πρωταθλητής του ΝΒΑ, Ρόμπερτ Χόρι, αναφέρθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στο ενδιαφέρον των Λέικερς για την μελλοντική απόκτηση του Λούκα Ντόνσιτς.

Τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες για το ενδιαφέρον των Λέικερς να εντάξουν τον Λούκα Ντόνσιτς στο ρόστερ τους, μόλις λήξει το συμβόλαιό του με τους Ντάλας Μάβερικς. Το συμβόλαιο αυτό είναι πενταετές, αξίας 215 εκατομμυρίων δολλαρίων και έχει ισχύ μέχρι την σεζόν 2026-2027, με τον ίδιο τον Ντόνσιτς να έχει player's option για εκείνη την σεζόν.

Λούκα Ντόντσιτς, ο μεγάλος στόχος των Λέικερς για αντί-Λεμπρόν
NBA

14:44 - 25.08.2024

Λούκα Ντόντσιτς, ο μεγάλος στόχος των Λέικερς για αντί-Λεμπρόν

Με δεδομένο πως η μεγάλη καριέρα του Λεμπρόν Τζέιμς πλησιάζει στη... Δύση της, οι Λος Άντζελες Λέικερς έχουν βρει ήδη τον παίκτη που αποτελεί πρώτο στόχο για την επόμενη μέρα, στο πρόσωπο του Λούκα Ντόντσιτς.

Το ενδιαφέρον αυτό προκύπτει από την επικείμενη «συνταξιοδότηση» του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος φέτος πατάει τα δεύτερα «-άντα» και τα χρόνια του στο NBA είναι πλέον μετρημένα. Για αυτό τον λόγο και οι ίδιοι οι Λέικερς θα ήθελαν να βάλουν τα θεμέλια για την νέα τους εποχή, εξασφαλίζοντας έναν σταρ που ήδη έχει εγκαθιδρυθεί ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας και έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του.

Ο Ρόμπερτ Χόρι ωστόσο, ένας παίκτης που είχε καταξιωθεί με την φανέλα των Λέικερς, εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με το «καπάρωμα» του Σλοβένου σούπερ-σταρ από την παλιά του ομάδα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Δεν είναι και ο καλύτερος αμύντικος και οι Λέικερς υστερούν στην άμυνα. Πρέπει να έχεις στην ομάδα σου αθλητικούς παίκτες που να μπορούν να παίξουν άμυνα».

Πράγματι, ο Ντόνσιτς δεν φημίζεται για τις αμυντικές του αρετές, από την άλλη όμως την περσινή σεζόν είχε μέσο όρο 1,9 κλεψίματα και κατατάχθηκε 15ος στην σχετική κατηγορία. Ωστόσο, συγκρίνοντάς το με τους 33,2 πόντους, τα 9,2 ριμπάουντ και τις 9,8 ασσίστ που επίσης μέτρησε πέρσι, το επιθετικό του κομμάτι είναι σίγουρα αυτό που κάνει την διαφορά.

Ο Χόρι ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε, αυτή την φορά με λίγο πιο καυστικό ύφος: «Μπορεί να σκοράρει κόντρα στους καλύτερους, αλλά πρέπει να του παίρνεις και τις μπίρες από τα χέρια, γιατί δεν είναι από τους παίκτες που θα βρίσκονται σε τρομερή φυσική κατάσταση». Με αυτόν τον τρόπο ο Χόρι εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την φυσική-σωματική κατάσταση του «Luka-Magic», αφού όπως μαρτυρούν και πολλές φωτογραφίες του τελευταία ο Σλοβένος σταρ πράγματι έχει.. πάρει τα κιλάκια του.

Όπως και να έχει όμως, ο Λούκα Ντόνσιτς βρίσκεται -αν όχι στην καλύτερη- σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αφού είναι μόλις 25 ετών. Προέρχεται από την σεζόν που πλησίασε περισσότερο από κάθε άλλη το δαχτυλίδι, φτάνοντας για πρώτη φορά σε τελικούς NBA και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Μάβερικς. Μπορεί ο Χόρι να εκφράζει έναν εύλογο προβληματισμό, ωστόσο ένας επιθετικός-υπερόπλο σαν τον Ντόνσιτς δύσκολα θα μπορούσε να μην αποτελεί διακαή πόθο κάθε ομάδας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!