O Λούκα Ντόντσιτς είναι ο MVP του NBA σύμφωνα με το ESPN - Το Αμερικάνικο δίκτυο βράβευσε τους καλύτερους της χρονιάς
i

© imago

O Λούκα Ντόντσιτς είναι ο MVP του NBA σύμφωνα με το ESPN - Το Αμερικάνικο δίκτυο βράβευσε τους καλύτερους της χρονιάς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:28 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 12.07.2024

Στην ψηφοφορία του ESPN για τους κορυφαίους όλων των σπορ της σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς ήταν ο κορυφαίος του NBA. Βραβεύθηκε επίσης ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς, η rookie του WNBA, Κέιτλιν Κλαρκ και η πρωταθλήτρια με τις Λας Βέγκας Έισις, Άτζα Ουίλσον.

Το ESPN είναι ο βασικός συνεργάτης του NBA σε επίπεδο τηλεοπτικών μεταδόσεων και θα συνεχίσει να είναι μέχρι το 2035 (τουλάχιστον), μιας και η νέα σύμβαση που βρίσκεται λίγο πριν την τελική υπογραφή της, διατηρεί το Αμερικάνικο Δίκτυο στην κορωνίδα των διαχειριστών. Μάλιστα, εκτός όλων των άλλων project που δημιουργεί, έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και τα ESPYs Awards. Μία τελετή απονομής βραβείων στους κορυφαίους των σπορ. Όχι μόνο στο NBA, αλλά και σε όλα τα πρωταθλήματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και της Formula 1 που στην πραγματικότητα είναι μία παγκόσμια διοργάνωση.

Εστιάζει βέβαια στον «μαγικό πλανήτη» και μάλιστα φέτος επιλέχθηκε ως MVP ένας παίκτης που στο NBA δεν πήρε αυτή την προσωπική διάκριση. Το αγαλματάκι του πολυτιμότερους πήγε για τρίτη φορά στα χέρια του Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος άφησε πίσω του τον Λούκα Ντόντσιτς στην ψηφοφορία. Αυτή τη φορά όμως, ο Σλοβένος πήρε λίγο από το... αίμα του πίσω!

Το ESPN επέλεξε τον ηγέτη των Ντάλας Μάβερικς ως τον κορυφαίο της σεζόν 2023-24, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψε στη στατιστική του 33,9 πόντους, 9,2 ριμπάουντ, 9,8 ασίστ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο δεύτερος καλύτερος πασέρ στην κορυφαία λίγκα, ενώ οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς του ΝΒΑ. Εκεί όπου ηττήθηκε από τους Μπόστον Σέλτικς, ένας παίκτης εκ των οποίων επίσης βραβεύθηκε στα ESPYs. Πρόκειται για τον MVP των NBA Finals, Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος τιμήθηκε ως ο άνθρωπος με την καλύτερη εμφάνιση πρωταθλητή (Best championship performance), κάτι που προέκυψε από τις επιδόσεις του στα πέντε ματς με τους Μάβερικς στην τελική σειρά του πρωταθλήματος: 20,8 πόντοι, 5,4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στο εξώφυλλο του NBA2K25 ο πρωταθλητής Τζέισον Τέιτουμ και η Άτζα Ουίλσον παρέα του στην All-Star έκδοση (vid)
NBA

15:18 - 10.07.2024

Στο εξώφυλλο του NBA2K25 ο πρωταθλητής Τζέισον Τέιτουμ και η Άτζα Ουίλσον παρέα του στην All-Star έκδοση (vid)

Η εταιρία 2K ανακοίνωσε πως στις 6 Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του video game ΝΒΑ 2Κ25 και ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς θα είναι το πρόσωπο που θα κοσμεί το εξώφυλλο και στην αναβαθμισμένη έκδοση του τίτλου δίπλα του θα στέκετε η δύο φορές πρωταθλήτρια WNBA, Άτζα Ουίλσον.

Στις υπόλοιπες βραβεύσεις, η Άτζα Ουίλσον των Λας Βέγκας Έισις, αναδείχθηκε ως καλύτερη παίκτρια του WNBA, η Κέιτλιν Κλαρκ (νυν των Ιντιάνα Φίβερ) με την παρουσία της στο Αϊόβα και τα μεγάλα ρεκόρ ήταν η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια στις ΗΠΑ, ο πρωταθλητής με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς, Πάτρικ Μαχόμς, ο κορυφαίος του NFL, ενώ τα βραβεία τους παρέλαβαν (οι ίδιοι ή εκπρόσωποί τους) o Σοχέι Οτάνι των Λος Άντζελες Ντότζερς (MLB, μπέιζμπολ) και ο τρεις φορές σερί παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν.