Πρόβλημα με τον Λούκα Ντόντσιτς - Χτύπησε στην προπόνηση των Μάβερικς

Λούκα Ντόντσιτς

i

© IMAGO

Πρόβλημα με τον Λούκα Ντόντσιτς - Χτύπησε στην προπόνηση των Μάβερικς

Μιχάλης Καλογήρου 10:46 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 03.10.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στην προπόνηση και αναμένεται να χάσει την αρχή της pre-season, όπως ενημέρωσαν οι Μάβερικς

Η «pre-season» του NBA πλησιάζει, με τις ομάδες να μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής πάντως καλά κρατούν, με τους Ντάλας Μάβερικς να βλέπουν τον Λούκα Ντόντσιτς να αποχωρεί τραυματίας από την προπόνηση λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου.

Όπως ανακοίνωσαν οι Μάβερικς, ο Σλοβένος σταρ χτύπησε κατά τη διάρκεια της προπόνησης με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην αριστερή γάμπα. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε 1 εβδομάδα, με τον ίδιο να χάνει την αρχή της pre-season. Οι Μάβερικς αντιμετωπίζουν τους Μέμφις Γκρίζλις την Τρίτη (8/10), ενώ για την πρεμιέρα του NBA θα αντιμετωπίσουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς του Βίκτορ Ουεμπανιάμα (25/10).

Ο Λόυκα ετοιμάζεται να μπει στην 7η σεζόν του στο NBA, με τους Μάβερικς να φιλοδοξούν πως η προσθήκη του Κλέι Τόμπσον είναι το κομμάτι που έλειπε για να έρθει το τρόπαιο στο Ντάλας. Ο Ντόντσιτς την περασμένη σεζόν κέρδισε τον πρώτο του τίτλο του πρώτου σκόρερ, αφού η επίδοσή του των 33.9 πόντων ανά αγώνα ήταν η καλύτερη στο NBA.

Στα 400 παιχνίδια κανονικής περιόδου που έχει αγωνιστεί έως τώρα, ο Σλοβένος μετρά: 34.9 λεπτά, 28.7 πόντους, 8.3 ασίστ, 8.7 ριμπάουντ, ενώ έχει ψηφιστεί στην καλύτερη 5αδα του NBA πέντε συνεχόμενες χρονιές (2020-2024), σερί που θα επιδιώξει να διευρύνει και φέτος.